ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прес-служба Нацради написала відкритого листа Княжицькому

21.09.2012, 03:18
 

Прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення звернулася з відкритим листом до генерального директора телеканалу ТВі Миколи Княжицького. Прес-служба Нацради пригадує сумний досвід менеджерської діяльності Княжицького та пов'язує нинішній скандал з відключенням ТВі з передвиборною кампанією Княжицького.


Відповідний лист оприлюднений на сайті Нацради.

Прес-служба Нацради нагадує Княжицькому, що виборчі кампанії завершуються, а медійна діяльність залишається, і застерігає, що «неправдива інформація, поширювана вами, а також наклепи є свідченням вашої непрофесійності, непорядності та маніпулятивних технологій, які ви використовуєте упродовж своєї тривалої менеджерської діяльності».

«Вам уже неодноразово вірили люди, вірили журналісти, однак за останні десять років усі медіапроекти, які ви очолювали, закінчувалися голосними скандалами з приводу фінансової діяльності», - йдеться в листі.

Крім того, прес-служба дорікає Княжицькому, що у 2010 році він переконував усіх, що канал ТВі закривають і в нього відбирають ліцензії, хоча саме на цих ліцензіях канал ніколи і не мовив. На переконання державного органу, Княжицький «красиво ввів в оману всю країну». «Насправді ж ви працювали і розвивалися, нарощували кількість глядачів телеканалу та отримали ще дві ліцензії: у Польщі -  для каналу "ТВі Євро" та в Україні - для каналу "Інфо 24" у грудні минулого року. До речі, останній телеканал досі не розпочав мовлення. Очевидно, ви зберігаєте цю ліцензію для того, щоб роздмухати новий скандал», - припускають автори листа.

Також прес-служба просить під час участі Княжицького у виборчій кампанії не вдаватися до погроз фізичних розправ та завдання шкоди як працівникам Національної ради, так і провайдерам програмної послуги, «про які вже є неодноразові свідчення». «Ми розуміємо, що вам не вигідно чути неодноразові роз'яснення Національної ради про непричетність до відключення каналу ТВі в кабельних мережах, інакше постає питання про вашу фінансову відповідальність і доведення компанії до межі банкрутства», - йдеться у відкритому листі.

Прес-служба пояснює, що на Нацраді лежить відповідальність за впровадження цифрового мовлення і виконання закону «Про телебачення і радіомовлення». Через необхідність розширення універсальної програмної послуги відбувається масове відключення провайдерами деяких українських та іноземних каналів. Так, за даними Нацради, окрім телеканалу ТВі, також відключаються спортивний, музичний, бізнес-канал тощо. «Однак ці телеорганізації дбають про свою репутацію, а їхні менеджери не балотуються в народні депутати», - зауважує прес-служба.

«Складається враження, що на жертовник вашого депутатства кладуться всі найбрудніші маніпулятивні методи, включно з методом маніпулювання українською громадою та формування з журналістів, які працюють на ТВі, агітаційно-пропагандистського департаменту», - йдеться в листі.

Відмову ТВі від участі в незалежному моніторингу новин держорган розцінює як свідчення того, що Микола Княжицький не дотримуєтеся журналістських і політичних стандартів, а дбає лише про своє політичне майбутнє. «До речі, останні незалежні моніторинги свідчать, що ТВі є лідером незбалансованих політичних новин», - сказано в листі.

За інформацією «Телекритики», неофіційно регуляторний орган не є таким категоричним щодо ТВі, оскільки представники Нацради почали вимагати від провайдерів відновити ТВі у своїх мережах.

Це сталося після того, як 17 вересня президент України Віктор Янукович звернувся до членів Нацради з проханням терміново розібратися із ситуацією, що склалася навколо телеканалу ТВі. Президент закликав Нацраду уважно розглянути всі заяви керівництва та співробітників ТВі щодо конфліктів із державними органами та комерційними структурами.

Нагадаємо, з 20 липня телеканал ТВі відключили вже понад 80 кабельних мереж по всій Україні. ТВі стверджує, що це відбувається під тиском Нацради та її представників у регіонах. Нацрада заперечує свою причетність.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!