ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прес-секретар Акімової заявляє, що проти її шефа ведуть інформаційну війну

05.04.2012, 04:11
Прес-секретар першого заступника глави Адміністрації Президента Ірини Акімової Лариса Докова заявляє, що проти Акімової розгорнуто брудну інформаційну війну на сайтах, що спеціалізуються на "чорному піарі". Про це Докова сказала "Телекритиці", коментуючи появу інформації про контрабанду Акімової.

Нагадаємо, що 2-3 квітня деякі сайти, зокрема 40.a.tv, from-ua.com, nacburo.org (Національне бюро розслідувань України), ord-ua.com надрукували інформацію про те, що 31 березня 2012 року у Віденському міжнародному аеропорту під час проходження митного контролю була Акімова була затримана при спробі незаконно ввезти 100 тис. євро. У результаті ці кошти у неї вилучили,а повернувшись додому, чиновниця нібито "закатала істерику в МЗС з вимогою негайно віддати їй ці кошти", про що нібито повідомили джерела в Кабміні.

Крім того, 3 квітня була поширена інформація про те, що прес-секретар Акімової Лариса Докова телефонувала в редакції інтернет-видань і, погрожуючи журналістам, вимагала прибрати публікації про скандал з контрабандою.

Як зазначила Докова, 29, 30 і 31 березня Акімова перебувала у Києві. "Вона готувалася до візиту в США, де буде представляти інтереси України на форумі, присвяченому розвитку економічних реформ в Україні. Не можна не помітити, що ця так звана інформація була оприлюднена на деяких сайтах, які відомі своєю вузькою специфікою і спеціалізацією, вони займаються виключно чорним піаром. Скажімо, на сайтах ОРД, "Багнет" достатньо важко знайти матеріали, які можна віднести до рубрики "білий піар", - зазначила прес-секретар.

За її словами, така атака з використанням брудних інформаційних технологій триває вже деякий час. "Особисто мені те, що відбулося зараз, дуже нагадує історію з впливовим депутатом-регіоналом Сергієм Ківаловим. Проти нього приблизно півтора роки тому також була розгорнута брудна інформаційна війна. Тоді ці факти також не підтвердилися, але було абсолютно зрозуміло, хто був замовником. Як не дивно, це був депутат-регіонал. Зараз жодне серйозне видання, в тому числі й опозиційне цю інформацію не опублікувало. Ніхто із серйозних видань мені не телефонував, "Телекритика" перша. Це говорить про те, що журналісти, які працюють в інформаційному просторі з метою інформувати людей про те, що відбувається, зрозуміли, що ця інформація підготовлена за всіма канонами замовних матеріалів з рубрики "чорний піар", - сказала Докова.

Водночас Докова здогадується, хто саме замовив інформаційну війну проти Акімової, але прізвище називати поки що не стала. Також прес-секретар спростувала інформацію про те, що телефонувала журналістам. "Ті журналісти, які давно з нами співпрацюють, знають, що це не наш метод", - сказала вона.
Liked the article?
Help us be even more cool!