ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Премію DW "За свободу слова" отримав турецький журналіст

21.04.2016, 11:05

Головний редактор турецької газети Hürriyet Седат Ергін став лауреатом премії DW “За свободу слова” 2016 року. Про це 21 квітня оголосив генеральний директор DW Петер Лімбург, повідомляє DW.

За його словами, Ергін поділяє долю сотень журналістів у Туреччині, які щодня піддаються високому ризику в боротьбі за збереження незалежної журналістики і свободи друку.

У свою чергу журналіст Hürriyet підкреслив, що “високо цінує присудження йому премії, яка символізує боротьбу за збереження свободи преси в усьому світі”.

Петер Лімбург у своїй заяві підкреслив, що DW, яка почала радіомовлення турецькою мовою в 1962 році, “пов'язана міцною дружбою з турецьким народом”. “Ми, однак, не можемо відвертатися в сторону і мовчати, коли журналісти, художники і вчені систематично піддаються залякуванням і утискам з боку влади”, - сказав генеральний директор DW.

Седат Ергін в даний час знаходиться під судом в Туреччині за звинуваченням в образі президента цієї країни Реджепа Таїпа Ердогана. Проти нього було порушено справу через те, що в одній зі своїх статей він нібито висміяв мову Ердогана після нападу курдських бойовиків на турецьких солдатів.

В кінці березня Ергін сказав, коли його викликали в суд у Стамбулі, що “свобода преси в Туреччині в 2016 році ув'язнена в коридорах будівлі суду”.

Hürriyet - одна з провідних незалежних газет в Туреччині. У минулому році проурядові демонстранти двічі здійснювали напад на будівлю її редакції.

Liked the article?
Help us be even more cool!