ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прем’єрка Італії стала жертвою російських пранкерів

03.11.2023, 10:30
Фото – gdb.rferl.org
Фото – gdb.rferl.org

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні стала жертвою російських пранкерів, один з яких у розмові з нею видав себе за африканського політика, повідомляє The Guardian

Під час телефонної розмови Мелоні зізналася пранкеру, що війна в Україні спричиняє “велику втому” і що в неї є кілька ідей щодо того, як “знайти вихід із ситуації”.

Офіс Мелоні підтвердив, що 18 вересня ту “ввели в оману”: їй зателефонував “самозванець, який назвався президентом Комісії Африканського Союзу”.

Італійські ЗМІ повідомляють, що телефонувало двоє російських коміків – Володимир Кузнєцов і Олексій Столяров, відомі як Вован і Лексус. Один з них відрекомендувався Мелоні як “африканський політик”.

Запис розмови було опубліковано на канадській відеоплатформі Rumble, а потім його підхопило російське державне інформагентство РИА Новости.

“Є велика втома з усіх сторін. Наближається момент, коли всі зрозуміють, що нам потрібен вихід із ситуації”, – каже Мелоні на записі щодо російської війни в Україні. – Контрнаступ України йде не так, як очікувалося… він не змінив перебіг конфлікту, й усі розуміють, що [конфлікт] може тривати багато років, якщо ми не знайдемо розв'язок. Українці роблять те, що мусять, і ми намагаємося їм допомагати”.

Проблема, за словами Мелоні, полягає в тому, щоб “знайти вихід, який буде прийнятний для обох сторін і водночас не руйнуватиме міжнародне право”.

Вона додала: “В мене є кілька ідей щодо врегулювання цієї ситуації, але я чекаю доречного моменту, щоб їх запропонувати”.

Публічно Мелоні завжди рішуче підтримувала Україну – позиція, яку ще раз наголосили джерела, на які посилаються італійські ЗМІ.

Офіс Мелоні заявив, що та стала жертвою пранкерів під час “важкого” періоду, коли прем’єр-міністерка працювала для “посилення відносин” з африканськими лідерами, домовившись зустрітися з ними за лаштунками генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку між 19 і 21 вересня.

Вован і Лексус мають рішуче проросійську позицію й були підозрювані у зв’язках з російською розвідкою.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!