ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прем’єрка Данії виголосила промову, частково написану ChatGPT

31.05.2023, 17:21
Фото – cedia.edu.ec
Фото – cedia.edu.ec

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен виступила 31 травня перед парламентом із промовою, частково написаною за допомогою чатботу на основі штучного інтелекту ChatGPT, щоб підкреслити революційні аспекти його можливостей та ризики ШІ.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на RTE.

“Те, що я щойно тут прочитала - не від мене, чи від будь-якої іншої людини”, — раптом сказала Фредеріксен у своїй промові до законодавців, пояснивши, що промова була частково написана чатботом.

Частина промови глави уряду Данії, що була написана ChatGPT, включала такі речення: “Це було честю та викликом очолити широкий уряд у минулому парламентському році”, “Ми наполегливо працювали, щоб співпрацювати між партіями та забезпечити міцне та стійке майбутнє для Данії” та “Ми вжили заходи для боротьби зі зміною клімату та забезпечення більш справедливого та інклюзивного суспільства, де всі громадяни мають рівні можливості”.

Зазначається, що постійні спічрайтери Фредеріксен ще не прокоментували якість цього тексту.

“Навіть якщо цей (чатбот– ред.) не завжди влучав в точку, як за деталями програми роботи уряду, так і за пунктуацією... водночас захоплює і жахає, на що він здатний”, – сказала Фредеріксен.

Як повідомляв ІМІ, 30 травня провідні лідери в галузі штучного інтелекту, зокрема гендиректор OpenAI Сем Алтман, разом з експертами й професорами підняли питання “загрози вимирання людства через ШІ”, закликавши законотворців розглядати її на рівні з ризиками від пандемій і ядерної війни.

У березні бізнесмени Ілон Маск, Стів Возняк і група інших експертів зі штучного інтелекту та очільників індустрії опублікували відкритого листа із закликом до піврічної паузи в розробленні систем, потужніших за GPT-4, нещодавно запущений OpenAI. Автори листа посилаються на потенційні ризики таких розробок для суспільства й людства.

Liked the article?
Help us be even more cool!