ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представниця ІМІ: Маріупольські пропагандисти тримають містян в інформаційному вакуумі

02.11.2023, 12:54
Юлія Гаркуша
Фото – polskieradio.pl
Фото – polskieradio.pl

Російський окупаційний телеканал “Маріуполь 24” подав міжнародні новини в перший день листопада виключно інформуванням про країни колишнього СРСР. 

У черговому випуску новин від 1 листопада, розміщеному в телеграм-каналі окупаційного каналу, ані слова про інші події у світі, повідомляє представниця ІМІ в Донецькій області.

Зокрема, окупаційний канал розповідав про підприємства Таджикистану, які виробляють махрові рушники, килими, олію, макарони та електроприлади, що здали в експлуатацію в присутності президента Таджикистану. 

Наступна новина була про Киргизстан та встановлення антимонопольних цін на вугілля місцевого видобутку в Бішкеку. Далі йдуть новини з півночі Вірменії – про відкриття великої тваринницької ферми, сучасні методи доїння та про те, скільки корів устигають подоїти за годину, і проблеми лактації. Тут серед спікерів доярки та голова правління банку “Євразійського розвитку”.

Також окупанти повідомили й про новини Білорусі – запуск одного з енергоблоків АЕС із виступом невизнаного президента, диктатора Олександра Лукашенка.

Наостанок канал розповів про новини з Киргизстану – повернення учасників параігр, для людей з інвалідністю, що відбулися в Китаї.

Представниця ІМІ Юлія Гаркуша вважає, що в такий спосіб пропагандисти відокремлюють окуповані території України від усього світу та тримають інформаційну обізнаність виключно в розрізі повістки Російської Федерації. 

“Ані слова про події в Ізраїлі та Палестині, не кажуть і про антисемітські заворушення в Дагестані, зате є новини із Середньої Азії та Білорусі. Водночас усі сюжети мають компліментарний або позитивний характер”, – зазначила експертка. 

Нагадаємо, у вересні 2022 року окупаційна адміністрація Маріуполя запустила новий місцевий телеканал – “Мариуполь 24”, роботу якого забезпечують колаборанти та російські журналісти. Нещодавно з’явилась і рубрика міжнародних новин, хронометраж якої становить 10 хвилин.

Liked the article?
Help us be even more cool!