ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представництво ЄС в Україні: висвітлення виборів у медіа диктувалося бізнесовими та політичними інтересами

24.07.2019, 16:41

Представництво ЄС в Україні заявляє, що висвітлення виборів у медіа диктувалося бізнесовими та політичними інтересами. Про це йдеться у заяві представництва Європейського Союзу в Україні, повідомляє “Детектор медіа”.

“Згідно з попередньою оцінкою Місії ОБСЄ/БДІПЛ зі спостереження за виборами, на парламентських виборах засадничі права і свободи загально дотримувалися. Кампанія була конкурентною, а організація виборів – належною та ефективною. Однак Місія повідомляє про випадки купівлі голосів, а також тісно пов’язані бізнесові та політичні інтереси, які диктують висвітлення виборів у медіа. Важливо, щоб українська влада вирішила виявлені недоліки напередодні встановленого виборчого циклу, включаючи місцеві вибори у 2020 році, ґрунтуючись на рекомендаціях ОБСЄ/БДІПЛ”, - йдеться у заяві.

Європейський Союз прагне продовжувати просуватися у напрямі  політичної асоціації з Україною, економічної інтеграції та здійснення процесу реформ, що лежать в основі Угоди про асоціацію. Також Євросоюз очікує на тісну співпрацю у цих напрямах з новими Верховною Радою та урядом – щойно їх буде сформовано.

“Мова йде про реформи, що сприяють верховенству права, боротьбі проти корупції, енергетичній та макроекономічній стабільності на благо громадян України. Європейський Союз залишається непохитним у своїй підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах кордонів, які визнані міжнародною спільнотою”, - зазначено у заяві.

Liked the article?
Help us be even more cool!