ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представники громадських організацій блокували редакцію Zaxid.net

21.12.2018, 13:37
Фото – Zaxid.net

Редакція львівського видання Zaxid.net (медіахолдинг “Люкс”) повідомила 21 грудня про спроби представників різних громадських організацій прорватися до редакції, йдеться на сайті видання.

Як повідомляє видання, близько сотні пікетувальників запалили димові шашки перед будинком, у якому розташована редакція Zaxid.net і намагалися прорватися всередину.

Приблизно сотня учасників різних громадських організацій, переважно з “Розвитку громади”, Нацкорпусу і ГО “УСУ АТО”, 21 грудня взяли участь в анонсованій раніше акції протесту, присвяченій п’ятій річниці Революції гідності, під час якої вони мали намір пікетувати прокуратуру Львівської області, головний офіс поліції і Львівську ОДА.

Пізніше учасники акції протесту перемістилися під будинок, де розташована редакція Zaxid.net, а також 24 каналу, “Радіо Люкс” та інших ЗМІ. Вони запалили димові шашки і намагалися прорватися в редакцію Zaxid.net. Учасників акції супроводжувала поліція, але не втручалася і не перешкоджала їхнім діям.

Акція тривала близько 15 хвилин, після чого її учасники розійшлися.

Як зазначає видання, серед учасників пікету були фігуранти публікацій Zaxid.net, які стосуються спроб захоплення громадських земель під виглядом безкоштовного роздавання учасникам АТО. Серед найгучніших скандалів: спроби поділити береги озера Наварія, скуповування десятків гектарів землі через учасників АТО біля Солонки, розширення відпочинкового комплексу “Едем Резорт” Ігоря Кривецького за рахунок ділянок атовців та роздавання земель біля Скнилова членам “Розвитку громади” та наближеним до них особам.

Співвласник і генеральний директор медіахолдингу “Люкс” (“Люкс ФМ”, канал “24”, “Максимум ФМ”) Роман Андрейко повідомив “Детектору медіа”, що, скоріше за все, причиною пікету стали розслідування журналістів видання Zaxid.net про діяльність ГО “Розвиток громади”. За словами Андрейка, представники цієї ГО вимагали зустрічі з головним редактором Zaxid.net.

“Вони силоміць проникли у приміщення. Цю люди називають себе активістами. Судячи з усього, це були представники ГО “Розвиток громади”, про яку була ціла серія публікацій на сайті Zaxid.net. В них викривалися їхні схеми отримання незаконно землі і не тільки… У нас є запис з камер відеоспостереження. Їхня головна вимога була – поговорити з головним редактором і з журналістами-розслідувачами, які писали ці публікації. На мою думку, їх мета була – навіяти страху на ЗМІ”, – розповів Андрейко.

За його словами, редакція викликала державну службу охорони, після чого активісти залишили приміщення. Журналісти збираються писати заяву до поліції.

У ГО “Розвиток громади” повідомили виданню, що представники їх організації підтримали акцію, організовану іншою ГО.

“Ми лише підтримали акцію. Організатори – “Українська спілка учасників АТ”. У нас конфлікт із Zaxid.net через їх матеріал про смерть Ігоря Коцюруби”, – прокоментували у ГО.

На сайті ГО «Розвиток громади», зокрема, є публікація «Як в Zaxid. Net узаконюють джинсу» . У ній йдеться, що Zaxid.net «поширює недостовірну інформацію».

На сторінці ГО “Українська спілка учасників АТО” у Facebook опубліковано відео Олега Дудка, на якому пікетувальники називають журналістів видання “медіатітушками Садового” та кричали: “Ганьба!”.

“Це перелякані дешеві хвойди. Вони тільки гаразд писати під фейковими сторінками, а вийти до людей не можуть… Писати можуть, а відповісти за ту свою писанину не можуть. Це просто негідники, на яких не вистачає слів. Шавки підзаборні…Вони продають себе і свою честь”, – коментує Дудок на відео.

Liked the article?
Help us be even more cool!