ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представник розвідки: Росія готує нові ІПСО, пов'язані зі збиттям літака в Бєлгородської області в січні

Росія готує нові Інформаційно-психологічні спецоперації (ІПСО) для дискредитації України на липень 2024 року. Зокрема, росіяни шукають уламки ракет від систем ППО Patriot на окупованих територіях для запуску дезінформації.

Про це представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов розповів в ефірі телемарафону, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, є інформація, що окупанти продовжать використовувати тему падіння літака Іл-76 під Бєлгородом для проведення ІПСО, тиску всередині країни та дискредитації України за кордоном.

"Одразу після цього інциденту росіяни поставили завдання своїм підрозділам шукати уламки, зокрема, ракет Patriot на тимчасово окупованих територіях, щоб пробувати ліпити якусь доказову базу. Поки що ліпиться погано, інакше вже була б активність з їхнього боку", – сказав Юсов.

Нагадаємо, у січні 2024 року в Бєлгородській області Росії впав літак Іл-76. Росія заявила, що нібито на борту були українські полонені, яких везли на обмін. Москва звинуватила Україну в тому, що нібито літак збили.

Україна заперечує звинувачення РФ. Розвідка підтвердила, що того дня мав бути обмін.

Росія досі не надала підтвердження нібито збиття літака, а також загибелі полонених. 

Як повідомляв ІМІ, на початку травня 2024 року представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що через активізацію російських інформаційно-психологічних операцій увесь сектор безпеки і оборони України працюватиме в посиленому режимі.

Liked the article?
Help us be even more cool!