ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представник Офісу Президента пообіцяв фінансування НСТУ у 2020 році в повному обсязі

11.07.2019, 16:10
Фото – фейсбук Медійних проєктів Ради Європи в Україні

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко пообіцяв надання фінансування ПАТ “НСТУ” на наступний рік у повному обсязі та невтручання в редакційну політику Суспільного. 

Про це він сказав 11 липня в Офісі Ради Європи під час експертної зустрічі з питань реформування Суспільного мовлення, повідомляється на сторінці Медійних проєктів Ради Європи в Україні у фейсбуці.

Водночас Тимошенко зазначив, що вони планують моніторити ефективність витрачання коштів Суспільним мовником і бажають отримати чітку стратегію мовника з плановими показниками роботи на найближчий рік.

Також представники Офісу Президента підтримали ідею зміни моделі фінансування на базі ренти плати (збору) за користування радіочастотним ресурсом України. 

Голова правління ПАТ “НСТУ” Зураб Аласанія презентував досягнення Суспільного мовника і розповів про організаційні зміни в компанії та оптимізацію штату. Також він презентував зміни в контенті (новини за стандартами, крос-платформенний підхід, трансляції і записи концертів світового рівня), створення 38 проєктів та 139 спецпроєктів і детально розповів про проблеми недофінансування ПАТ “НСТУ”.

Під час зустрічі обговорили такі теми:

  • ключові досягнення та виклики Суспільного мовлення;
  • фінансування Суспільного мовника – пропозиції щодо зміни моделі фінансування (експертний звіт Ради Європи щодо моделі фінансування Суспільного мовлення);
  • гарантії незалежності СМ відповідно до європейських стандартів;
  • міжнародна підтримка реформування Суспільного мовлення в Україні.

Від Офісу Президента на зустрічі були заступник керівника ОП Кирило Тимошенко, радник команди Президента України Микита Потураєв та експерт інформдепартаменту відомства Максим Кречетов. 

Також у зустрічі взяли участь представники ПАТ “НСТУ”, Ради Європи, Представництво Європейського Союзу, Агентство США з міжнародного розвитку та громадянського суспільства.

Як повідомляв ІМІ, 23 листопада 2018 року Верховна Рада ухвалила Закон України “Про Державний бюджет України на 2019 рік”, де на фінансову підтримку Національної суспільної телерадіокомпанії України виділили 1 млрд 5 млн 100 гривень замість 1 млрд 816 млн, як передбачено Законом “Про суспільне телебачення і радіомовлення України”.

Аналогічна ситуація з недофінансуванням була і у 2018 році. У зв’язку з цим 24 вересня 2018 року правління НСТУ на черговому засіданні ухвалило план антикризових заходів, який у компанії втілювали з 1 жовтня. Правління Національної суспільної телерадіокомпанії України було вимушене вдатися до антикризових заходів, оскільки дефіцит критично необхідних коштів до кінця 2018 року становив 220 млн грн.

Liked the article?
Help us be even more cool!