ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представник ОБСЄ зміг побачитися з ув’язненим в ОРДО Асєєвим

13.09.2018, 11:00

Координатор гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи, посол ОБСЄ Тоні Фріш зміг зустрітися і поспілкуватися сам-на-сам із журналістом Станіславом Асєєвим, ув'язненим у непідконтрольному українському уряду Донецьку. Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода.

Під час відвідин ОРДО й ОРЛО Фріш зміг відвідати місця неволі й віч-на-віч поговорити з в’язнями, серед яких як українські військові, так і цивільні, яких утримують на тій територій. Серед них був і журналіст проекту Радіо Свобода Радіо «Донбас.Реалії» Асєєв.

«Ми поговорили з паном Асєєвим. Це було конфіденційна бесіда, досить тривала і досить відверта», – заявив координатор ОБСЄ.

Однак Фріш відмовився відповідати на питання щодо Асєєва чи інших ув’язнених, з якими він спілкувався, а також назвати інші прізвища. За його словами, це зумовлено питанням безпеки цих людей.

Координатор гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи, посол ОБСЄ Тоні Фріш відвідував лінію зіткнення на Донбасі й окуповані території 6-12 вересня. На території ОРДЛО він зустрівся з утримуваними особами і подивиться на те, в яких умовах їх утримують.

Представник гуманітарної групи на переговорах у Мінську, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко напередодні заявила, що бойовики допустили координатора від ОБСЄ менше ніж до половини українських військових, утримуваних у в’язницях на окупованій території Донбасу, з наданого українською стороною списку.

Український журналіст, автор Радіо Свобода Станіслав Асєєв (відомий під псевдонімом Станіслав Васін) перебуває в ув’язненні підконтрольного Росії угруповання «ДНР», за різними даними, з травня або червня 2017 року за звинуваченням у шпигунстві на користь України.

На початку липня 2018 року Асєєв, за інформацією, яку отримав його колишній однокурсник, народний депутат Єгор Фірсов, оголосив голодування.

Liked the article?
Help us be even more cool!