ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представник ІМІ вчив чернігівських школярів розрізняти фейки та маніпуляції

22.01.2024, 11:00
Павло Пущенко
Павло Пущенко. Фото – “Мудрангелики”
Павло Пущенко. Фото – “Мудрангелики”

Координатор регіонального хабу Інституту масової інформації “Медіабаза. Чернігів” Павло Пущенко провів 18 січня навчання з медіаграмотності для учнів старших класів чернігівської приватної школи “Мудрангелики”.

Учні опанували основи медіаграмотності, навчилися перевіряти інформацію та виявляти фейки й маніпуляції. Координатор Медіабази на прикладах показав, як працює російська пропаганда в Україні та пояснив, чому в соціальних мережах найбільше неправдивої інформації, відвертих фейків та дезінформації.

Павло Пущенко під час тренінгу. Фото – “Мудрангелики”

“Мати базові навички з медіаграмотності дуже важливо, оскільки щодня фактчекери виявляють десятки інформаційних вкидів з боку ворога, які мають на меті посіяти паніку, зневіру, розчарування. Тому всім нам, особливо молоді, необхідно вміти розрізняти фейки та маніпуляції”, – сказав Павло Пущенко.

Слайд із тренінгу про фейки та маніпуляції. Фото – “Мудрангелики” 

Також школярі дізналися про ресурси та програми, за допомогою яких можна перевіряти справжність фотографій, і розглянули нещодавні кейси з використання технологій дипфейк.  

Наостанок Павло Пущенко презентував учням список найякісніших і відповідальних українських онлайн-медіа від Інституту масової інформації.

Учні школи “Мудрангелики” під час тренінгу Павла Пущенка. Фото – “Мудрангелики” 

Liked the article?
Help us be even more cool!