ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представники Freedom House побачили лежачу Тимошенко

04.04.2012, 09:58
Екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко чекає висновку німецьким лікарів, перед тим як погодитися лікуватися в лікарні "Укрзалізниці". Про це вона заявила на зустрічі з представниками міжнародної неурядової організації Freedom House.

Як розповіла "Українській правді" учасник групи експертів Freedom House в Україні Вікторія Сюмар, яка була в складі делегації, зустріч з Тимошенко тривала близько 70 хвилин в окремій кімнаті.

"Коли ми прийшли, вона вже була там. Вона весь час лежала, сказала, що не може сама вставати, лягати, не може дійти до адмінкорпусу, і що хоче лікуватися. Зараз вона не поїхала в лікарню тільки тому, що хоче, щоб спершу її проінспектували німецькі лікарі", - розповіла Сюмар.

Також Тимошенко під час зустрічі поскаржилася, що їй не надавали належного обстеження, але висловила думку, що якщо дозволять лікування, то все може бути добре вже за місяць.

Представники Freedom House висловили занепокоєння станом здоров'я Тимошенко.

Перед зустріччю з Тимошенко представникам організації показали Качанівську колонію.

"Колонію почистили, побілили. Нам показали деякі корпуси, виробничі цехи. Ми перекинулись кількома словами з іншими ув’язненими, які зазначили, що завдяки політув'язненим на життя в колонії звертають більше уваги", - зазначила Сюмар.  

В свою чергу, Державна пенітенціарна служба України інформує, що 4 квітня до Тимошенко прибула комісія лікарів, на чолі з першим заступником міністра охорони здоров’я Раїсою Моісеєнко.

Лікарі проінформували Тимошенко про готовність проведення її лікування за межами виправного закладу. При цьому сама Тимошенко, за даними прес-служби відомства, поки що згоду на виїзд до лікарні не надала.

Нагадаємо, 3 квітня представники Freedom House відвідали Лук`янівське СІЗО, де зустрілись з екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.
Liked the article?
Help us be even more cool!