ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правозахисники зафіксували сотні прикладів мови ворожнечі в ЗМІ, які працюють в Криму

26.03.2018, 12:57
Фото - detector.media

У засобах масової інформації, які працюють в анексованому Росією Криму, зафіксовано сотні прикладів мови ворожнечі проти українців, кримських татар, прихильників Євромайдану, членів Меджлісу, мусульман, парафіян УПЦ КП та інших груп. Про це йдеться у звіті українських правозахисників про мову ворожнечі в інформаційному просторі Криму в період з 2014 до 2017 року, який представили у Києві 25 березня, повідомляє Крим.Реалії.

“Згідно з дослідженням, мову ворожнечі більше використовували проти таких груп, як українці, кримські татари, прихильники Євромайдану, члени Меджлісу кримськотатарського народу, мусульмани, парафіяни української церкви Київського патріархату, журналісти й правозахисники”, – представила результати дослідження голова правління українського Центру інформації про права людини Тетяна Печончик.

За словами експертки Кримської правозахисної групи Ірини Сєдової, за час моніторингу було зафіксовано 718 прикладів мови агресії.

Найбільше випадків було зафіксовано в таких ЗМІ: “Крыминформ” – 23%, “Форпост” – 35%, НТС Севастополь –13%, “РИА Крым” – 15%.

Раніше представники Кримської правозахисної групи презентували звіт “Свобода релігії і переконань у Криму”. У цьому документі представлені факти порушень різних цивільних прав за чотири роки російської анексії півострова. Експерти дійшли висновку, що російська влада Криму систематично порушує свободу віросповідання.

Керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник зазначила, що найчастіше дискримінації в Криму зазнають мусульмани та парафіяни церкви Київського патріархату.

Liked the article?
Help us be even more cool!