ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правозахисники: у школах окупованого Криму заборонили піднімати кримськотатарський прапор

Фото - krymsos.com
Фото - krymsos.com

Російська окупаційна адміністрація Криму заборонила піднімати кримськотатарський стяг разом із прапором РФ та так званої “республіки Крим” на лінійках у школах півострова. 

Про це повідомляє правозахисна організація КримSOS з посиланням на власні джерела.

Також у школах заборонили планувати деякі заходи, наприклад до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня. 

Як зазначає організація, напередодні пам’ятних дат у кримськотатарських школах працюватиме окупаційна спеціальна комісія, оскільки планування таких заходів розглядатиметься як підготовка провокацій.

За даними КримSOS, письмового розпорядження про заборону прапора не було, однак до шкіл приходили представники окупаційного голови Криму Сергія Аксьонова. На запитання про те, чому не можна піднімати прапор, відповідають, що він “ніде не закріплений, є лише прапор РФ та “республіки Крим”.

Організація нагадує, що на півострові різко знизилася кількість кримськотатарських шкіл. Як сказав заступник голови Меджліса кримськотатарського народу Ільма Умеров у 2021 році, у Криму натой час залишилося сім національних шкіл. “Але насправді не залишилося жодної, тому що навчання проводиться російською мовою, а кримськотатарська мова вивчається як предмет”, – розповів він тоді.

Liked the article?
Help us be even more cool!