ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці знову затримали власника Insider

21.08.2018, 11:50
Фото - УНІАН

Власника інтернет-видання Insider та колишнього першого заступника голови правління Укргазвидобування Олексія Тамразова знову затримали, повідомляє Insider.

“Обшуки в провадженні про скраплений газ проводять представники групи Костянтина Кулика без ухвали суду”, - повідомив адвокат Тамразова Микола Ореховський.

Тамразова везуть у ГПУ для оголошення підозри.

Як нагадує видання, 9 серпня Тамразова затримали слідчі того ж підрозділу за спробу дати хабар за зняття арешту з газу компанії ТОВ “Фаворит Систем”.

Рішенням Печерського суду Тамразов був узятий під варту і випущений під заставу у 3 млн грн.

До цього Тамразов не раз говорив друзям, що йому натякають на хабар, але він відмовлявся його давати. Відповідаючи на запитання журналістів у суді, він сказав, що газ ТОВ “Фаворит Систем” йому не належить.

У коментарі Громадському адвокат затриманого Микола Ореховський повідомив, що до помешкання Тамразова прийшли співробітники СБУ та слідчі Генпрокуратури.

“Вони затримали без рішення суду, без передбачених законом підстав на затримання людини. Вони кажуть, що підозрюють його в іншому кримінальному провадженні, але щоб підозрювати людину і застосовувати запобіжний захід, її не обов’язково затримувати”, – сказав адвокат.

Він додав, що Тамразов після сплати застави має обов’язки з’являтися до слідчого в ГПУ, “тож він на запрошення прокуратури міг туди прийти”.

За словами Ореховського, Тамразова затримали у кримінальній справі, яка стосується злочинної організації Януковича, Азарова та інших. Справа полягає у заволодінні скрапленим газом.

“Це схожа стаття на ту, яку пред’являли раніше. Але тут поки я не бачу жодного документа, де була б описана роль Тамразова”, – сказав адвокат.

Підозру Тамразову ще не вручили, станом на 11:00 відбувалася процедура затримання. У правоохоронців є 60 годин, аби доставити Тамразова до суду.

Адвокати будуть оскаржувати дії слідчих. “Ми чекаємо на завершення процедури затримання і готуємося до того, аби оскаржити незаконні дії в суді”, – сказав Ореховський.

Як повідомив Микола Ореховський “Українській правді”, затримують Тамразова слідчі прокуратури.

“Зараз в цей час відбувається свавільне незаконне затримання Олексія Тамразова. Затримують слідчі Генеральної прокуратури. Попередньо, я їхніх процесуальних документів не бачив, але так як мені повідомили, це Департамент міжнародного співробітництва, де працює відомий прокурор Кулик (якому Тамразов нібито, за словами ГПУ, пропонував хабар – ред.)”, – сказав адвокат.

Він додав, що процедура затримання наразі триває.

Захист екс-чиновника наполягає, що воно є незаконним.

За словами Ореховського, затримують Тамразова без дозволу суду, в порядку статті 208 КПК. Ця стаття передбачає, що особу застали безпосередньо під час вчинення чи замаху на злочин, після вчинення злочину, якщо його виявив свідок чи потерпілий, або якщо є підстави вважати, що підозрюваний може переховуватися.

Водночас, як стверджує адвокат, Тамрахов знаходився в себе вдома, тікати не збирався, бо на 21 серпня призначене засідання в іншій справі, ініційоване захистом.

"Тамразову застосований запобіжний захід, за нього внесли заставу в іншому кримінальному провадженні, на нього судом покладені обов'зки, він усі ці обов'язки виконує. Тому приходити і його затримувати – це безпідставно, бо його можна було запросити... Обов'язок з'являтися на нього покладений судом", – наполягає адвокат.

Ореховський також розповів, що прокуратура збирається проводити обшук помешкання екс-посадовця. Його захист також називає незаконним.

“Привезли із собою цілий спецпідрозділ СБУ "Альфа”, – додав адвокат.

Затримують Тамразова в іншому провадженні, пов'язанному з діяльністю "Укргазвидобування" та "Нафтогазу". Це провадження за фактами ухилення від сплати податків, зловживання службовим становищем, легалізації доходів, отриманних злочинним шляхом, шахрайства. Підозру екс-чиновнику ще не оголосили.

Як повідомляв ІМІ, 13 серпня власник інтернет-видання Insider Олексій Тамразов вийшов із СІЗО після внесення застави в розмірі 3 мільйони гривень.10 серпня Печерський райсуд постановив взяти під варту Олексія Тамразова з альтернативою внесення застави у 3 мільйони гривень.

9 серпня власника ТОВ “Всеукраїнська медіагрупа” (інтернет-видання Insider) та екс-першого заступника голови правління компанії “Укргазвидобування” Олексія Тамразова затримали співробітники СБУ та ГПУ.Йому інкримінують давання хабара у 200 тисяч доларів підозрюваному в незаконному збагаченні прокурору Костянтину Кулику. Адвокати Тамразова заявили, що його підставили.

Liked the article?
Help us be even more cool!