ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці викрили в Україні хакерське угруповання, яке поширювало вірус-вимагач LockBit

Під час міжнародної кібероперації правоохоронці викрили на території України транснаціональне хакерське угруповання, яке поширювало вірус-вимагач LockBit.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Цю міжнародну кібероперацію українські правоохоронці проводили спільно з компетентними органами Франції, Німеччини, Нідерландів, Швеції, Австралії, Канади, Японії, Сполученого Королівства Великої Британії, США, Швейцарії, Фінляндії, Польщі, Нової Зеландії та Європолом.

Як зазначили в Офісі генерального прокурора, хакерське угруповання LockBit починаючи з 2019 року вчинило понад 3 тисячі кібератак на інфраструктуру різних компаній країн Європи та США.

"Воно вважається найбільш "авторитетним" хакерським угрупованням серед вимагачів у світі", – зазначили в Офісі генерального прокурора.

Правоохоронці провели низку обшуків за місцями проживання причетних до протиправної діяльності й виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, яку вони використовували.

"Завдяки якісній підготовці та ефективно налагодженій співпраці з міжнародними партнерами проведено усі заплановані слідчі дії, які підтвердили причетність кожного з фігурантів", – зазначили в прокуратурі.

Правоохоронці видалили 34 сервери в Нідерландах, Німеччині, Фінляндії, Франції, Швейцарії, Австралії, США та Великобританії, а також заблокували понад 200 криптовалютних рахунків, пов’язаних зі злочинною діяльністю.

Також велику кількість даних, зібраних під час розслідування, які перебувають у розпорядженні правоохоронних органів різних держав і будуть використані для виявлення організаторів та ключових учасників LockBit, розробників, філій, інфраструктури та злочинних активів, пов'язаних з їхньою діяльністю.

Liked the article?
Help us be even more cool!