ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці викрили в дев’яти регіонах підпільну типографію, яка підробляла документи

12.02.2024, 14:44
Надія Кучер

Правоохоронці викрили підпільну типографію, яка незаконно виробляла документи в дев’ятьох областях України.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції України в Полтавській області. 

За даними слідства, у цій типографії виготовляли водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів та спецтехніки, закордонні паспорти Франції, Іспанії, Румунії, Грузії. 

Фігуранти діяли на території Київської, Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Одеської, Полтавської, Миколаївської та Хмельницької областей. 

Організував підпільний бізнес 35-річний мешканець Київської області. У нього було шість спільників на території Київської, Вінницької, Волинської та Хмельницької областей. Вони подавали оголошення та приймали замовлення в інтернеті, виготовляли й надсилали документи поштою по всій країні. 

Документи, які виявили в правоохоронця. Фото – Нацполіція

Як зазначає поліція, фігуранти щомісяця отримували близько мільйона гривень. Один документ коштував від 10 до 12 тисяч гривень. Отримані гроші виводили через банківські картки, оформлені на підставних осіб.  

У межах справи правоохоронці провели 35 обшуків на території дев’яти областей. Під час цього виявили та вилучили підроблені паспорти різних країн, військові квитки, водійські посвідчення та інші документи, а також техніку для їхнього виготовлення. 

Крім того, поліцейські встановили всіх членів організованого злочинного угруповання.

Чотирьом чоловікам прокуратура оголосила про підозру за підроблення документів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України) та виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання з метою використання під час продажу голографічних захисних елементів (ч. 3 ст. 199 Кримінального кодексу України). Наразі вони під вартою. 

Решті учасників оголосити підозри правоохоронці планують за результатами аналізу вилучених речових доказів.

У типографії виготовляли водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів та спецтехніки, закордонні паспорти різних країн. Щомісяця фігуранти отримували близько мільйона гривень.

Liked the article?
Help us be even more cool!