ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці відкрили справу через викрадення окупантами обладнання Радіо Крим.Реалії

15.04.2022, 16:28

Правоохоронці розпочали досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо викрадення обладнання Радіо Крим.Реалії. Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Кримінальне провадження відкрито за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, під час вторгнення ворога на територію Херсонщини біля КПВВ Чонгар окупанти знеструмили передачу мовника “Радіо Крим.Реалії” та пограбували приміщення, в якому містилось обладнання. Один з передавачів, ймовірно, вивезли на територію тимчасово окупованого Криму.

Як зазначають у прокуратурі, вказані дії свідчать про порушення представниками збройних сил рф ст. 147 Додаткового протоколу І від 08.06.1977 року IV Женевської конвенції від 12.08.1949 “Про захист цивільного населення під час війни”.

Повідомляється, що правоохоронці вживають всіх можливих та належних заходів для встановлення обставин подій та причетних осіб.

Як повідомляв ІМІ, російські окупанти 24 лютого, в день широкомасштабного вторгнення в Україну, знеструмили передавачі Радіо Крим.Реалії, що здійснювало радіомовлення з вежі в селі Чонгар Херсонської області. 4 березня невідомі особи вивезли передавач для мовлення на частоті 648 АМ у напрямку окупованого Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!