ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці порушили справу за розпалювання ворожнечі газетою "Чортківський вісник"

13.02.2018, 13:59
Фото - chortkiv.org.ua

Прокуратура Тернопільської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розпалювання міжнаціональної ворожнечі у публікації газети “Чортківський Вісник” від 2 лютого 2018 року “Жиди чи євреї?”. Про це повідомляється на сайті прокуратури Тернопільської області.

Кримінальне провадження було розпочате слідчими поліції за ч. 2 ст. 161 КК України (розпалювання міжнаціональної ворожнечі, вчинене службовою особою).

“Розслідуванням встановлено, що публікація у газеті “Чортківський Вісник” від 2 лютого 2018 року “Жиди чи євреї?”, автором якої є редактор видання, містить ознаки порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності”, - повідомляє прокуратура. Слідство триває.

Як повідомляє Громадське радіо, Офіс Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України назвав публікацію газети “Чортківський вісник” спрямованою на приниження національної честі та гідності єврейського народу. Офіс омбудсмана закцентував на використанні мови ворожнечі у матеріалі та відправив запит до ГУ НП у Тернопільській області з проханням перевірити вищевказане повідомлення з огляду на наявність ознак розпалювання міжнаціональної ворожнечі та вжити заходів реагування відповідно до вимог законодавства.

Незалежна медіа-профспілка України заявила про виключення авторки матеріалу, журналістки Мар’яни Полянської, з числа своїх членів. Мар’яну Полянську медіа-профспілка виключила за “дії, що дискредитують професію журналіста,  грубо порушують норми Статуту НМПУ, Етичного Кодексу українських журналістів”. Крім цього, на їхню думку, журналістка порушила і норми людської етики.

Фото - Фейсбук Eduard Dolinsky
Liked the article?
Help us be even more cool!