ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці оголосили дев’ятьом "освітянам" з Луганщини про підозру, ще трьох – судитимуть

Правоохоронці оголосили про підозру в колабораційній діяльності дев’ятьом "освітянам" з Луганщини.

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, ці жителі до повномасштабного вторгнення РФ працювали в освітніх закладах Старобільщини, Сватівщини та Щастинського району.

З весни 2022 року вони очолили перепідпорядковані окупаційній владі РФ заклади освіти: "Кононівський НВК" та "Литвинівський НВК", "Станично-Луганська середня школа с. Нижньотепле", "Шульгинська середня школа", "Муратівська школа", "Шарівська школа № 17", "Станично-Луганська гімназія с. Широкий", "Лизинська школа № 6", "Старобільський коледж" державної освітньої установи ЛНР "Луганський державний педагогічний університет".

Підозрювані впроваджували в навчальний процес стандарти освіти РФ. Оновили програму викладання з використанням російських підручників та змінили форму оцінювання на 5-бальну.

"З метою отримання відповідної кваліфікації для викладання дисциплін за сучасними російськими освітніми стандартами пройшли спеціалізовані курси підвищення кваліфікації", – зазначили в прокуратурі.

Також прокурори відправили до суду обвинувальні акти стосовно ще трьох псевдоосвітян – директорів "Михайлюківської основної школи", "Новорозсошанської середньої школи", "Білокуракинської школи №1".

Вони співпрацюють із пропагандистськими медіа й на камери висловлюють вдячність російським "волонтерам" та представникам окупаційних адміністрацій "ЛНР".

Liked the article?
Help us be even more cool!