ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці Дніпра провели обшуки в міськраді й місцевому ЗМІ

22.06.2020, 11:34
Фото – dnipr.gp.gov.ua
Фото – dnipr.gp.gov.ua

Правоохоронці Дніпра в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом зловживання службовим становищем, провели 19 червня низку обшуків, зокрема в офісному приміщенні одного з місцевих засобів масової інформації.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Дніпровського району.

Так, прокуратура Дніпропетровської області спільно зі співробітниками Управління СБУ в області провела низку обшуків у межах кримінального провадження, розпочатого за фактом зловживання службовим становищем посадовцями комунального підприємства міськради під час проведення державних закупівель, що спричинило державі тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, комунальним підприємством Дніпровської міської ради проведено тендерні закупівлі щодо надання рекламних та маркетингових послуг (висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів через засоби масової інформації) на суму понад 130 млн грн. Переможцями тендерів стали посередники, вісім фізичних осіб – підприємців (що мають ознаки фіктивності), з якими й укладено договори на надання вказаних послуг. Водночас комунальне підприємство має штат працівників, які фактично і виконують ці роботи.

Обшуки були проведені в офісних приміщеннях комунального підприємства міськради, офісах фігурантів справи, за місцем їхнього мешкання та в автомобілях останніх. Вилучено грошові кошти, носії інформації та документацію, яка має значення для слідства.

Під час обшуку в офісі ЗМІ, повідомляє прокуратура, вилучено документацію, що стосується вищезазначених договорів, укладених з усіма переможцями тендерів, ключі електронного цифрового підпису фізичних осіб – підприємців та їхні печатки, повідомляє прокуратура.

Досудове розслідування триває. Встановлюються причетні до злочину особи.

Liked the article?
Help us be even more cool!