ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Працівники ТРК "Львів" пікетували облраду з вимогою призупинити реформу Суспільного

30.01.2018, 15:07
Фото - Павло Паламарчук, "День"

Сьогодні, 30 січня, понад 50 працівників ТРК “Львів” пікетували засідання сесії Львівської обласної ради. Основною метою пікету було призупинити реформу державної телерадіокомпанії на Суспільне та звільнити голову правління НСТУ Зураба Аласанію. Пікетувальники вимагали, щоб обласні депутати прийняли відповідне звернення до керівництва держави, повідомляє “День”.

У руках журналісти тримали плакати із написами “Геть профанів з українських екранів!”, “Аласанію геть!” та зображення заставки технічної перерви на телебаченні. За їхніми словами, насправді під прикриттям реорганізації та оптимізації відбувається нищення колективу та регіонального суспільного мовлення.

“Я кілька років тому зняв прекрасну програму про Героїв Крут, і кожного року її показували в ефірі. А цього року її не пустили! Як так можна? Вони познущалися над пам’яттю про наших героїв”, – заявив один із журналістів.

Журналісти заявили, що закрили усі авторські програми. Також йде мова про вивільнення приміщень, які займає Львівське обласне радіо. Тому вони вимагають призупинити дію Закону “Про суспільне радіомовлення та телебачення України”. Крім того, провести перевибори наглядової ради НСТУ та керівництва ПАТ НСТУ.

“Уся ця реорганізація відбувається не так, як би мало бути. Ми погоджуємося, що зміни затребувані зараз часом, і ми готові до них, готові вдосконалюватися та перенавчатися. Але коли з 315 працівників залишають лише 76, а решту звільняють, то не зрозуміло, за яким принципом робиться цей відбір. Досі нам не надали ні діючого, ні нового штатного розпису, ні нових умов співпраці. Ми розуміємо, що наші питання може вирішувати влада на рівні Києва, тому хочемо заручитися підтримкою місцевої та регіональної влади”, – розповіла заступниця голови первинної профспілкової журналістської організації ТРК “Львів” Людмила Майор.

Видання нагадує, що в рамках реформи ТРК “Львів” 239 працівників отримали попередження про майбутнє звільнення з 2 квітня 2018 року. З цього приводу активісти та ветерани АТО стали на захист журналістів та проти реформи, яка, за їхніми словами, знищить патріотичні програми на телебаченні. В свою чергу Зураб Аласанія на своїй сторінці в мережі Facebook написав, що багато років Львівська обласна державна телерадіокомпанія жила корупцією, крадіжками, клановими зв'язками, родинними дрібними бізнесами навколо виробництва телепродукту, продажем ефіру, що їй не належав, джинсою тощо.

Як повідомляв ІМІ, 25 січня кілька десятків активістів пікетували вхід до телерадіокомпанії “Львів”, що є регіональною дирекцією Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ). Причиною цьому стало звільнення понад 200 працівників каналу та перетворення його у Суспільне телебачення.

З протестувальниками вранці зустрілася та поспілкувалась т.в.о. менеджера Наталія Степанова.  Вона пояснила суть реформ та переходу від державного до суспільного мовлення.

Продюсерка Львівської філії Суспільного, також прокоментувала ситуацію у ТРК “Львів”. Уляна Антоник звернула увагу на те, що у роботі філії було дуже багато порушень як журналістських стандартів, так і законодавства України.

Liked the article?
Help us be even more cool!