ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Працівники Amazon у 20 країнах вийдуть на страйк з вимогою покращити умови праці

26.11.2021, 14:31
Фото – profit.ro
Фото – profit.ro

Співробітники корпорації Amazon із 20 країн світу вийдуть у “чорну п’ятницю”, 26 листопада, на страйк з вимогою покращити умови праці.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Business Insider.

Протести організовують у межах ініціативи Make Amazon Pay (“Змусьте Amazon платити”) за підтримки 70 міжнародних профспілок та організацій. Серед них – Greenpeace, Oxfam та Amazon Workers International.

У заході мають узяти участь працівники зі сфер нафтопереробних заводів, фабрик, складів, центрів обробки даних і корпоративних офісів Amazon із 20 країн світу: Німеччини, Польщі, Іспанії, Франції, США тощо.

Організатори страйку переконані, що Amazon “ставить прибуток вище за працівників, суспільство та планету”. “Amazon бере занадто багато і віддає занадто мало. Настав час змусити Amazon платити”, – йдеться на сайті ініціативи Make Amazon Pay.

Співробітники компанії незадоволені умовами праці, зокрема скаржаться на тривалий робочий день, низьку оплату та складні системи оцінювання ефективності. Так, деякі працівники Amazon через завантаженість не встигають ходити в туалет і використовують для цього пляшки. Компанія таку проблему визнала.

Від Amazon вимагають підвищити зарплати, гарантувати кращу безпеку роботи та припинити жорсткі системи оцінювання продуктивності.

Організатори також закликають до “відплати суспільству”, зокрема хочуть, щоб компанія гарантувала конфіденційність, припинила партнерські відносини з поліцією та міграційними органами, а також доклала зусиль для боротьби зі змінами клімату.

Речниця Amazon Келлі Нантел натомість відповіла, що компанія інвестує “значні кошти”, зокрема, і в захист клімату. Так, за її словами, компанія зобов’язалася досягти нульових викидів вуглекислого газу до 2040 року та прагне покращити конкурентоспроможність, заробітну плату та пільги.

Liked the article?
Help us be even more cool!