ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Повідомлено про підозру "освітянці", яка впроваджує російську освіту в окупованому Криму

Громадянці України, яка впроваджує російські стандарти освіти держави-агресора в школах окупованого Криму, оголосили підозру в колабораціонізмі (ч. 3 ст. 111-1 КК України), повідомила пресслужба АР Крим та Севастополя.

Жінці загрожує до трьох років позбавлення волі.

За даними слідства, 2021 року вона обійняла посаду завідувачки центру безперервного підвищення професійної майстерності педагогічних працівників в окупаційному закладі “Крымский республиканский институт постдипломного педагогического образования”.

У прокуратурі зазначили, що впродовж 2022–2023 років вона організовувала та проводила численні освітні заходи в Криму (семінари, відеоконференції тощо), мета яких – впровадження російських стандартів в освіту та “патріотичного виховання” школярів згідно з вимогами РФ.

Крім того, “освітянка” розробила “Методическое письмо об особенностях преподавания истории в общеобразовательных организациях Республики Крым”, яким встановила методику викладання цього предмета в шкільних закладах півострова відповідно до законодавства росіян.

Вона готувала новопризначених учителів російської мови та історії, а також неодноразово виступала в пропагандистських медіа з промовами щодо реалізації вимог “Федерального государственного образовательного стандарта” в Криму.

“Своїми діями підозрювана сприяє державі-окупанту у знищенні культури та історії України в Криму”, – підкреслили в прокуратурі.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України оголосила підозру в колабораційний діяльності очільниці окупаційного “министерства цифрового развития, связи и массовых коммуникаций ЛНР” Олександрі Веселовій. Зараз Веселова займається інтеграцією тимчасово окупованої території Луганщини в інформаційний простір РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!