ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посольство України заперечує закиди італійського видання про "приховування доказів" у справі Марківа

02.03.2021, 11:00

Посольство України в Італії спростовує звинувачення на адресу України в нібито приховуванні доказів у справі про загибель італійського фоторепортера Андреа Рокеллі, у якій був обвинувачений нацгвардієць Віталій Марків, викладені у статті видання La Stampa. 
Про це йдеться у зверненні посла України на адресу головного редактора цього видання з приводу публікації, автор якої "вдається до маніпулятивних інсинуацій та дискредитації українських захисників", передає Укрінформ з посиланням на заяву посольства у фейсбуці.

"Упереджені та необ’єктивні закиди на адресу України щодо нібито "приховування доказів" для встановлення винних у смерті італійського фоторепортера Андреа Рокеллі не відповідають дійсності та компрометують українські компетентні органи", – наголошують у диппредставництві.

Як заявили в посольстві, українська сторона не лише багато разів запрошувала до співпраці італійських правоохоронців, а й продовжує працювати над встановленням справжніх винних у загибелі журналістів під окупованим російськими терористами Слов’янськом наприкінці травня 2014 року.

Водночас, зазначається в заяві, у межах судового розгляду справи українського нацгвардійця Віталія Марківа сторона обвинувачення не надала жодних переконливих доказів того, що журналісти загинули саме внаслідок вогню з українського боку.

"Шкода, що замість незаангажованого розслідування у тому числі й російського сліду в цій справі ми стаємо свідками чергової хвилі брудної кампанії проти Української держави. Сподіваємося, що редакція видання нас почує та опублікує позицію посольства з метою, насамперед надання італійському читацькому загалу неупередженої та збалансованої інформації. Українська сторона завжди відкрита до діалогу, у т.ч. спільного розслідування з італійськими правоохоронцями, для встановлення справжніх винних у цій трагедії", – зауважили в посольстві.

Як повідомляв ІМІ, 30 червня 2017 року в Італії затримали нацгвардійця Віталія Марківа за підозрою в причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі і його перекладача Миронова у Слов'янську в травні 2014 року.

12 липня 2019 року суд міста Павія засудив Марківа до 24 років позбавлення волі.

У серпні 2020 року Національна поліція України в межах розслідування кримінального провадження за фактом загибелі італійського фотокореспондента провела низку слідчих дій на місці подій, у Слов’янську і на горі Карачун та отримала докази невинуватості Марківа.

3 листопада 2020 року Апеляційний суд Мілана повністю виправдав Марківа.

Liked the article?
Help us be even more cool!