ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посольство України в Туреччині відреагувало на неправильне тлумачення меседжів інтервʼю президента турецькими ЗМІ

Посольство України в Туреччині відреагувало на некоректне трактування окремими турецькими медіа висловлювань президента Володимира Зеленського в інтерв’ю американському телеканалу NBC News.  

Зокрема, йдеться про відповідь Зеленського на питання "Чи вчиняв Ізраїль воєнні злочини в Газі?". Окремі турецькі медіа стверджують, що він сказав: "У війні з тероризмом не існує законів і правил".

"Глава Української держави у своєму інтервʼю говорив про тих, хто розпалює ворожнечу та використовує терор, маючи на увазі Росію та Іран, які очевидно зацікавлені в масштабуванні війни на Близькому Сході та у втягненні в цю війну багатьох народів. Саме Росію та Іран Президент України відзначив як спонсорів тероризму, і вони, як відомо для багатьох країн світу, не дотримуються жодних правил і законів", – наголосили в українському посольстві.

Там додали, що Володимир Зеленський вказав на важливість захисту всіх мирних жителів та надання гуманітарної допомоги для цивільних осіб під час загострення ізраїльсько-палестинського конфлікту: "Потрібно відкрити гуманітарні коридори, звільнити полонених, допомогти цивільним… Ми повинні всім світом зупинити цю війну".

У посольстві зауважили, що "чіткі та однозначні слова Президента України" автори фейку намагаються сховати від турецького суспільства.

"Проти України триває несправедлива та неспровокована війна, яка зачепила мільйони українців. Ми однозначно не можемо підтримувати такі жахіття і закликаємо світ зробити все можливе, щоб припинити страждання цивільних. Україна завжди й послідовно виступає за захист людського життя. Росія, яка почала війну проти України, зацікавлена відволікти увагу світу від неї та розсварити Україну з партнерами", – наголосили в Посольстві України у Туреччині.

Liked the article?
Help us be even more cool!