ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посольство Норвегії не видало візу російському журналісту з Криму

02.03.2020, 12:13
Фото – pnp.ru
Фото – pnp.ru

Посольство Норвегії в Росії відмовило у в'їзді до країни оглядачеві російської “Парламентської газети” Олександру Мащенку, повідомляє Крим.Реалії з посиланням на “Парламентську газету”.

Журналіст планував поїхати на конференцію в Осло 27 березня “Крим у геополітичній перспективі”, організовану асоціацією “Народна дипломатія Норвегії”.

Представники цієї асоціації кілька разів відвідували анексований Крим на запрошення російської влади півострова.

“Його документи на візу не було прийнято ні у візовому центрі, ні в посольстві на тій підставі, що він проживає в Криму і отримав російське громадянство”, – повідомляє російська газета.

Як сказано у відповіді з посольства Норвегії, яку підписала перша секретар Дарія Діресен, російський закордонний паспорт Мащенка не визнається країнами Шенгенської угоди.

“Це відповідає Додатку 10 до Візового довідника, Таблиці визнання проїзних документів, згідно зі статтею 4 Рішення №1105/2011/ЄС”, – цитує російська газета відповідь норвезьких дипломатів.

Журналістові запропонували в посольстві подорожувати до Норвегії без візи з українським біометричним паспортом.

Сам Олександр Мащенко заявляє, що в нього немає українського біометричного паспорта і “отримувати його він не збирається”.

За даними Держприкордонслужби України, з початку 2018 року 740 іноземцям заборонили в'їзд до України на три роки за незаконне відвідування анексованого Криму й окупованих районів Донецької та Луганської областей.

У 2017 році українські прикордонники заборонили в'їзд до України 104 іноземним громадянам – діячам культури й мистецтва, які незаконно відвідували Крим.

Запрошуючи іноземних громадян на територію Криму, російська влада півострова намагається легалізувати його анексію.

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що поїздки зарубіжних політиків до Криму не мають статусу офіційних. Українське зовнішньополітичне відомство опублікувало в липні минулого року звернення, у якому застерегло іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок до Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!