ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посли країн G7 в Києві обговорили голодування Сенцова

07.06.2018, 11:27

Посли країн “Великої сімки” в Україні провели 6 червня в Києві зустріч, на якій обговорили тему українських політв'язнів у Росії і, зокрема, Олега Сенцова. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на російського режисера Аскольда Курова, який кілька днів тому відвідав Сенцова в російській колонії.

За його словами, на зустрічі також була присутня сестра Олега Сенцова Наталя Каплан.

Куров зазначив, що дипломати обговорили можливий обмін утримуваними особами між Москвою та Києвом. Посли пообіцяли донести інформацію про справу Сенцова до лідерів своїх країн.

Нагадаємо, режисер Аскольд Куров відвідав Сенцова в російській колонії 4 червня. Він розповів, що його український колега не нарікає на умови тримання в колонії.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

6 червня стало відомо, що Олег Сенцов написав листа лідерам країн “Великої сімки” (G7) із закликом не зосереджуватися лише на його долі в питанні звільнення українських політв’язнів.

6 червня екс-адвокат Сенцова Ольга Дінзе повідомила, що керівництво в’язниці має намір годувати українця примусово через крапельницю.

6 червня адвокат Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що Олег Сенцов, який оголосив 14 травня голодування, закликав людей не голодувати на його підтримку.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та активіст Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!