ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поширення дезінформації є проблемою для західних демократій – висновки саміту ЄС

14.12.2018, 17:31
Фото - AP

Поширення широкомасштабної та систематичної дезінформації є нагальною та стратегічною проблемою для західних демократій. Про це йдеться в оприлюднених 14 грудня висновках саміту лідерів держав та урядів ЄС, повідомляє Радіо Свобода.

“Це потребує негайного постійного реагування на тривалий час та із дотриманням усіх основних прав. Європейська рада підкреслює, що є необхідність ухвалення рішучих заходів реагування, які б враховували як внутрішні, так і зовнішні аспекти, були б всеосяжними, скоординованими та забезпеченими достатніми ресурсами на основі оцінки загроз”, – вирішив саміт ЄС.

Лідери 28 держав співдружності закликали до оперативної та скоординованої реалізації Спільного плану дій щодо протидії дезінформації. Цей план розробила Європейська комісія спільно з головою Європейської зовнішньополітичної служби Федерікою Моґеріні. Його мета – посилити скоординовані та спільні кроки реагування на пропаганду й дезінформацію між ЄС та державами-членами. Інша ціль полягає у мобілізації приватного сектору та підвищенні стійкості суспільства до проявів дезінформування.

На останньому цьогорічному засіданні Європейської ради також закликали до “швидких та рішучих дій, як на рівні ЄС, так і на рівні національному задля забезпечення проведення вільних та справедливих європейських та національних виборів”.

З наближенням європейських виборів, призначених на травень 2019 року, ЄС вдається до реалізації всеосяжного плану дій, спрямованого на боротьбу з дезінформацією та поширенням антизахідної пропаганди, зокрема з боку Росії.

Для цього підрозділ, що працює при Європейській службі зовнішньополітичної діяльності, мета якого – розвінчування дезінформаційної кампанії Москви, отримає додаткові фінансові та кадрові ресурси. Єврокомісія запевнила, що Представництва ЄС у сусідніх країнах, насамперед з-поміж держав колишнього Радянського Союзу, отримають необхідні інструменти для аналізу даних і будуть значно посилені.

Liked the article?
Help us be even more cool!