ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Портнов подав позов проти телеканалу "Прямий"

19.08.2019, 10:03
Фото – YouTube

Колишній заступник глави Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов подав позов про захист честі, гідності та ділової репутації проти п'ятого президента України Петра Порошенка, його політичної сили "Європейська солідарність" і телеканалу "Прямий". Про це йдеться в позовній заяві від 15 серпня повідомляє Громадське.

У позові, поданому до Печерського районного суду Києва, Портнов вимагає визнати недостовірною і такою, що порушує його особисті немайнові права заяву Петра Порошенка, оприлюднену 12 серпня 2019 року на сайтах Прямого каналу і партії "Європейська солідарність".

Мова про публікацію під назвою "Петро Порошенко: Портнов передав матеріали "справи моряків" Росії", у якій зазначалося, що матеріали кримінального провадження щодо незаконно захоплених Російською Федерацією українських моряків у Керченській протоці Державне бюро розслідувань нібито передало Андрію Портнову, який потім передав цю інформацію Росії, "а конкретно – постійному представнику РФ в ООН Василю Небензю".

Позивач стверджує, що ця інформація не відповідає дійсності, у зв'язку з чим вимагає зобов'язати партію "Європейська солідарність", Петра Порошенка і телеканал "Прямий" спростувати відповідну інформацію протягом п'яти календарних днів із дня набрання рішенням у цій справі чинності, шляхом розміщення на своїх сайтах "вступної та резолютивної частини рішення суду в цій справі під заголовком "Спростування". 

Також ексзаступник очільника АП Януковича хоче стягнути з відповідачів завдані йому судові витрати.

На сайтах телеканалу "Прямий" та "Європейської солідарності" за посиланнями, які наведені в позові, цього матеріалу немає, проте публікація на сайті "Прямого" збереглась у кеші Google.

Раніше лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявив, що його допит як свідка у справі про можливе ухиляння від сплати податків під час купівлі каналу "Прямий" є тиском на журналістів та спробою рейдерського захоплення телеканалу, ініціатором якого є Андрій Портнов.

Як відомо, нині Порошенко приходив на допит у межах кримінального провадження щодо можливого ухилення від сплати податків під час купівлі-продажу телеканалу "Прямий". 

У ДБР Громадському повідомили, що Порошенко фігурує у 12 кримінальних провадженнях. Як зазначив генпрокурор Юрій Луценко, Порошенко проходить у всіх справах як свідок, підозр йому не вручали.

Liked the article?
Help us be even more cool!