ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порошенко звільнив Гладковського через розслідування "Наших грошей"

04.03.2019, 12:56

Президент України Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Про це Петро Порошенко повідомив на засіданні Ради регіонального розвитку під час робочої поїздки до Миколаївської області, повідомляється на сайті глави держави.

За словами Президента, указ про звільнення Гладковського він підписав 4 березня зранку перед відльотом до Миколаєва. “Так само його знято й з посади голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю”, – повідомив Президент.

“Хочу чесно і прямо сказати про одну річ. Як ви знаєте, минулого тижня було журналістське розслідування, засноване на витоку (інформації – ред.) з правоохоронних органів, щодо можливих  зловживань у сфері оборонних закупівель. І воно викликало великий суспільний резонанс. Суспільство хоче і має право знати правду. Всі хочуть знати правду. І я як Президент теж хочу знати правду. Тому зараз будуть створені для цього всі необхідні умови”, – зазначив Петро Порошенко.

Як повідомляв ІМІ, 25 лютого журналісти проекту Bihus.Info оприлюднили в програмі “Наші гроші” розслідування про корупцію в оборонному секторі. У розслідуванні йдеться про те, що Ігор Гладковський разом з партнерами через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами. Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні  Олег Гладковський, який раніше був бізнес-партнером нинішнього президента країни Петра Порошенка, екс-керівник “Укрспецекпорту” та голова держконцерну “Укроборонпром” Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадові особи держконцерну.

26 лютого син першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського Ігор Гладковський заявив, що подасть до суду на журналістів проекту Bihus.Info через розслідування, в якому його звинувачують у причетності до корупції в оборонному секторі.

21 лютого журналіст-розслідувач проекту Bihus.Info Денис Бігус заявив про зовнішнє спостереження за офісом редакції невідомими особами через розслідування журналістки Лесі Іванової щодо корупції в оборонному секторі.

Керівник проекту Bihus.Info Денис Бігус пояснив, що програма журналістських розслідувань “Наші гроші” оприлюднила матеріал про можливі розкрадання в оборонній сфері за місяць до виборів, тому що не встигла його підготувати “на початок нового сезону”.

Liked the article?
Help us be even more cool!