ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порошенко заявив, що перегляне рішення про блокування сайтів після припинення російської агресії

18.05.2017, 11:43

Лише після припинення російської агресії Президент України Петро Порошенко перегляне рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає блокування російських соцмереж, мовників і порталів.

Про це Порошенко сказав 17 травня одразу після підписання рішення про безвізовий режим для України у Страсбурзі, відповідаючи на запитання журналіста щодо блокування російських інтернет-ресурсів, повідомляє “Детектор медіа”.

“Три роки Україна живе в умовах війни, в умовах агресії проти незалежної нашої держави з боку Російської Федерації. Важливою для росіян частиною цієї війни є гібридна війна, яку проводять інформаційні війська РФ. Величезні пропагандистські бюджети викидаються для дестабілізації ситуації як всередині України, так і всередині Європи. Така сама дискусія була, коли ми прийняли рішення припинити трансляцію російських пропагандистських каналів. Це було певними незручностями, але час довів, що ми все робимо правильно. І зараз не можна відрізняти кібербезпеку і втручання Росії в демократичні процеси по всьому світу і пропагандистські зусилля, які Росія здійснює, використовує в тому числі і російські соціальні мережі”, – відповів президент.

За його словами, відповідні українські структури ретельно будуть займатися імплементацією рішення РНБО.

“І я можу наголосити, що одразу після припинення російської агресії проти України, одразу ж, коли останній російський солдат покине суверенну і незалежну територію Україну, ми будемо готові до перегляду цього рішення”, – зазначив Порошенко.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

17 травня набув чинності указ Президента України Петра Порошенка про введення санкцій відносно низки російських юридичних осіб, зокрема, “Яндекса”, Mail.ru, “ВКонтакте” та “Однокласників”. Документ опубліковано в “Урядовому кур’єрі”.

ЄС чекає від України детальніших пояснень щодо цього указу.

НАТО вірить, що застосування санкцій щодо російських сайтів в Україні є питанням безпеки, а не свободи слова.

Генеральний секретар Ради Європи (РЄ) Турбйорн Ягланд висловив стурбованість у зв'язку з блокуванням в Україні веб-ресурсів і соціальних мереж, зазначивши, що таке рішення йде врозріз із розумінням свободи слова та свободи ЗМІ.

“Репортери без кордонів” вважають заборону російських соцмереж в Україні наступом на свободу слова та інформації.

Директор представництва Freedom House в Україні Метью Шааф заявив, що рішення про блокування російських сайтів та соцмереж може обмежити доступ українців до інформації та вільного вираження думок і переконань.

Комітет захисту журналістів назвав антидемократичним рішення заборонити російські медіа в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!