ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порошенко підписав закон про держфінансування кримських ТРК

22.12.2017, 16:04

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України “Про внесення зміни до пункту 16 розділу VI “Прикінцеві та перехідні положення” Бюджетного кодексу України”. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу глави держави.

Законом, зокрема, вносяться зміни, які дають можливість Кабінету Міністрів продовжити підтримку за рахунок бюджетних коштів телерадіокомпаній, які функціонували на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і надають інформаційні послуги.

У повідомленні зазначено, що закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомляв ІМІ, 7 грудня Верховна Рада ухвалила закон, яким продовжила фінансову підтримку недержавним телерадіокомпаніям, що функціонували на території Криму та Севастополя і надають інформаційні послуги.

Йдеться про підтримку кримськотатарського телеканалу ATR, що належить кримськотатарському бізнесмену та громадському активісту Ленуру Іслямову (одним з міноритарних власників телеканалу є також Рефат Чубаров).

З 2016 року телеканал ATR отримує фінансову підтримку з державного бюджету за рахунок бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України. У 2016 році фактичний обсяг фінансової підтримки ТОВ “Телевізійна компанія “Атлант СВ” для телеканалу ATR склав 38 млн 970 тис. грн із 60 млн 340 тис. грн, передбачених за бюджетною програмою підтримки депортованих осіб. У 2017 році за цією бюджетною програмою передбачено 35 млн 340 тис. грн. У проекті держбюджету на 2018 рік передбачено 29 млн 740 тис. грн.

Liked the article?
Help us be even more cool!