ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порошенко підписав "мовний" закон

15.05.2019, 17:50
Фото - Consoris Lawyers

15 травня Президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Церемонія підписання, яка транслювалася на сторінці глави держави у Facebook, відбулась у присутності голови Верховної Ради України Андрія Парубія та представників парламенту і громадськості, повідомляє Укрінформ.

Як акцентував Порошенко, підписанням цього закону "робиться один з найголовніших актів для формування української державності", бо платформою і фундаментом, на якому будується держава, точно є мова.

"Наголошую, що цей закон аж ніяк не зачіпає жодну мову національних меншин, які проживають в Україні", - підкреслив Порошенко.

Глава держави акцентував, що у законі про функціонування української мови як державної немає жодних обмежень, які намагається навісити на українців російська пропаганда.

"Я пишаюся тим, що вдалося без тиску чи примусу зробити за останні 5 років так, щоб це законодавче врегулювання нікого не утискало", - наголосив Порошенко.

За його словами, ретельне обговорення закону про мову точно пішло йому на користь, оскільки дало змогу врахувати думки всіх зацікавлених сторін, які сповідують державну політику. "Єдина думка, яку ми не збиралися враховувати, - це думка Москви. Нехай займаються російською мовою", - зазначив Порошенко.

Як повідомляв ІМІ, 25 квітня Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Однак народні депутати від "Опозиційного блоку" зареєстрували у Верховній Раді проекти постанови про скасування закону про мову. 14 травня Верховна Рада відхилила ці проекти постанов, після чого голова парламенту Андрій Парубій відразу підписав мовний закон.

Liked the article?
Help us be even more cool!