ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порошенко доручив підготувати санкції стосовно порушників прав журналістів у Криму

07.06.2016, 10:40

Президент України Петро Порошенко доручив опрацювати питання персональних санкцій стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо засобів масової інформації, журналістів та порушення законодавства про свободу слова на території Криму. Про це повідомив у Facebook прес-секретар Президента України Святослав Цеголко, повідомляє “Детектор медіа”.

“У зв’язку із системними і цілеспрямованими порушеннями російською окупаційною владою прав людини на свободу слова, свободу вираження поглядів і переконань в окупованому Криму Президент доручив опрацювати питання щодо застосування персональних санкцій стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо засобів масової інформації, журналістів та порушення законодавства про свободу слова на території Автономної Республіки Крим та місті Севастополі”, - повідомив Цеголко.

Нагадаємо, 20 травня Рада з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні провела спеціальне засідання щодо порушення прав журналістів у Криму та вирішила створити окремий санкційний список, до якого внести всіх осіб, причетних до переслідувань журналістів у Криму.

Як повідомляв ІМІ, у 2016 році погіршилася ситуація зі свободою слова в окупованому Росією Криму (за весь 2015 рік - 44 випадки, за п’ять місяців 2016 року - 22).

Основними структурами, які тиснуть на свободу слова в Криму є російська ФСБ, Роскомнагляд, підконтрольні окупаційній владі прокуратура Криму та суди.

Liked the article?
Help us be even more cool!