ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пораненого оператора в одному з проваджень не визнають потерпілим - адвокат

05.09.2017, 10:15
В'ячеслав Волк, фото - "Перший Криворізький"

Захист пораненого на військових навчаннях телеоператора з Кривого Рогу В’ячеслава Волка оскаржить невизнання його потерпілим за одним із проваджень, відкритих щодо інциденту. Про це 4 вересня Радіо Свобода повідомив його адвокат Максим Гореліков.

За його словами, на своє звернення до військової прокуратури Криворізького гарнізону Південного регіону України щодо визнання Волка потерпілим за одним із проваджень він отримав офіційну відмову.

Як пояснив адвокат, за фактом поранення оператора на навчаннях відкрито три кримінальні провадження.

“Відкриті провадження за статтею 128 (спричинення тілесних ушкоджень з необережності) та статтею 263 (незаконна зброя). За цією справою питань немає, її веде поліція міста, ми там визнані потерпілою стороною. Було відкрите іще одне провадження – за статтею 420 (недбале ставлення до військової служби). За даним провадженням військова прокуратура має розслідувати дії військових осіб, які організовували дані навчання. За цією справою нас не визнають потерпілою стороною. Ми вважаємо, що це порушення наших прав. Адже дії військових призвели до тяжких наслідків”, – прокоментував Гореліков.

Також адвокат сказав, що оскаржувати постанову слідчого військової прокуратури він буде в суді, як тільки отримає її текст, поки у захисту є лише лист-відповідь.

У військовій прокуратурі Криворізького гарнізону Південного регіону України поки це повідомлення виданню не коментують.

Як повідомляв ІМІ, 6 липня у Кривому Розі оператор міського інтернет-ресурсу “Перший Криворізький” В’ячеслав Волк отримав вогнепальне поранення у шию під час військових навчань.

Оперативне командування “Схід” Збройних сил України зазначило, що інструктор, який поранив оператора, є волонтером і не має відношення до ЗСУ.

Оператор отримав вогнепальне поранення внаслідок необережного поводження зі зброєю з боку інструктора, що проводив заняття, зазначили в Міноборони.

Поліція затримала підозрюваного у пораненні оператора інтернет-ресурсу “Перший Криворізький” В’ячеслава Волка. За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за статтею 128 Кримінального кодексу України (“Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження”) і за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу (“Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”).

7 липня Центрально-міський районний суд Кривого Рогу ухвалив рішення проутримання під вартою терміном 60 діб до 3 вересня підозрюваного в пораненні оператора “Першого Криворізького” В’ячеслава Волка. Також суд визначив йому заставу у розмірі 400 тис. грн.

10 липня В’ячеслава Волка перевезли у Дніпро до лікарні ім. Мечнікова.

11 липня головний лікар обласної клінічної лікарні імені Мечникова у Дніпрі Сергій Риженко заявив, що стан В’ячеслава Волка вкрай важкий.

В кінці липня журналісти Кривого Рогу ініціювали відкрите звернення до Міністерства оборони, де вимагали взяти “на повне забезпечення лікування та реабілітацію” В’ячеслава Волка, який зазнав важкого вогнепального поранення в ході військових навчань.

9 серпня дружина В’ячеслава Волка повідомила, на операцію і реабілітацію чоловіка потрібно 400 тисяч доларів США.

18 серпня військові лікарі запропонували перевезти В’ячеслава Волка у військовий госпіталь до Львова. Таке лікарі Міністерства оборони сказали після обстеження оператора у лікарні ім. Мечникова у Дніпрі.

Дружина пораненого під час військових навчань оператора сайту “Перший Криворізькиій” В’ячеслава Волка – Інна Волк – погодилась транспортувати чоловіка у військовий госпіталь у Львові.

28 серпня В’ячеслава Волка літаком транспортували з Дніпра до Львова, зараз лікують у Військово-медичному центрі Західного регіону.

31 серпня у Львові Волка успішно прооперували, видаливши всі осколки хребта з легень оператора.

Фінансово можна допомогти Волку на картку – одержувач Вовк Інна Олександрівна (дружина Слави). Карта Приватбанку універсальна 4149 4393 9030 7571.

Liked the article?
Help us be even more cool!