ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Більш ніж 200 особам повідомили про підозру за поширення інформації про роботу ППО та інших Сил оборони

29.06.2023, 15:00
Фото – ua.news
Фото – ua.news

Служба безпеки України з початку повномасштабного вторгнення РФ повідомила про підозру більш ніж 200 особам, які незаконно поширювали інформацію про роботу ППО та інших Сил оборони. Про це повідомляється в телеграм-каналі СБУ.

“Фактично ці особи допомагали ворогу готувати, здійснювати та коригувати повітряні удари по нашій території, у тому числі з використанням крилатих ракет і дронів-камікадзе”, – зазначає спецслужба.

За даними слідства, здебільшого громадяни цілеспрямовано передавали агресору інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ, Держприкордонслужби та Національної гвардії.

Передусім ворога цікавили координати пунктів тимчасової дислокації, маршрутів руху та фортифікаційних споруд українських захисників. Також окупанти намагалися виявити вогневі позиції української артилерії та систем ППО.

Підозру оголошено за статтею 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про скерування, переміщення зброї, Збройних сил України чи інших військових формувань).

Щодо 190 з цих фігурантів обвинувальні акти скеровано до суду.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюремного ув’язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!