ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Понад 12% російських полонених не мають навіть середньої освіти – дослідження

05.05.2023, 10:07
Російські військовополонені. Фото – Генеральний штаб ЗСУ
Російські військовополонені. Фото – Генеральний штаб ЗСУ

Понад 12,2% російських полонених не отримали навіть середньої освіти, 60% мають спеціальну середню і спеціальну технічну освіту, майже 20% закінчили лише школу.

Про це 4 травня повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов під час презентації першого соціологічного дослідження російських військовополонених, пише Укрінформ.

“Понад 12,2% російських полонених не отримали навіть середньої освіти. Цей показник навіть важко уявити в європейських та українських реаліях. Це дорослі чоловіки. Часто віком за 50 років, які не мають жодної освіти. Можна собі уявити, якими категоріями та цінностями вони здатні оперувати”, – сказав Юсов.

За його словами, згідно з опитуванням, 60% полонених мають спеціальну середню і спеціальну технічну освіту, майже 20% закінчили лише школу.

Водночас лише 10% серед російських полонених мають вищу освіту, більшість із них примусово мобілізовані з території ОРДЛО.

“Тобто якщо їх виділити з цієї цифри, то показник полонених з вищою освітою із самої території росії буде значно меншим”, – наголосив Юсов.

Він зауважив, що в опитуванні взяли участь полонені з різних регіонів Російської Федерації, тому за його результатами можна зробити висновок, що влада РФ насправді намагається залучати найменш кваліфіковані та найменш освічені категорії громадян.

Експериментальне перше соціологічне опитування російських військовополонених провів Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими в межах державного проєкту “Хочу жить” з добровільного здавання в полон російських окупантів.

Добровільно в цьому опитуванні взяли участь і заповнили відповідні анкети 400 респондентів. Опитування проходило з 10 до 20 квітня.

Укрінформ нагадує, що добровільно здалися в полон 40% росіян, що свідчить про їхню низьку мотивацію участі в бойових діях проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!