ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Помічника Медведчука вже три роки судять за напад на журналістів "Схем"

18.05.2021, 16:33
Дмитро Дорошенко, фото – Радіо Свобода
Дмитро Дорошенко, фото – Радіо Свобода

Радіо Свобода повідомляє, що помічника політика Віктора Медведчука з ГО “Український вибір” Дмитра Дорошенка вже три роки судять за напад на знімальну групу “Схем” в аеропорту Києва у 2017 році. 

Про це йдеться на сайті видання.

Як повідомляють журналісти програми “Схеми”, Дорошенко є одним з тих, хто ввечері 7 листопада 2017 року вчинив напад на знімальну групу “Схем” біля VIP-термінала аеропорту “Київ”, коли журналісти знімали розслідування про прямі перельоти Віктора Медведчука до Москви: тоді охоронці політика в масках і балаклавах накинулися на журналіста Михайла Ткача та оператора Кирила Лазаревича.

Дорошенко – єдиний з нападників, кого слідство змогло ідентифікувати та висунути обвинувачення. Відтоді його справу передано до суду, де вона розглядається понад три роки. Засідання, призначене на 17 травня, на якому мали вкотре допитати Ткача і Лазаревича, не відбулось, оскільки обвинувачений Дорошенко прийшов без адвокатів. Свою провину він не визнає.

Також видання зауважує, що Дмитро Дорошенко фігурує на записах розмов, оприлюднених редакцією проєкту Bihus.Info 17 травня. Зокрема, чоловік з голосом, схожим на голос  Віктора Медведчука, після початку бойових дій на Сході Україні дає вказівки щодо проведення перемовин з бойовиками чоловіку, якого журналісти ідентифікували як Дмитра Дорошенка з ГО “Український вибір”. 

Як повідомляв ІМІ, 7 листопада 2017 року журналіст програми розслідувань “Схеми” Михайло Ткач заявив про перешкоджання діяльності журналістів з боку охорони Віктора Медведчука біля ВІП-термінала аеропорту “Київ”.

“Люди, які постійно охороняють прильоти й вильоти Віктора Медведчука, люди в масках і балаклавах перешкоджали нашій законній журналістській діяльності. Били ліктями, штовхали, робили підніжки, в оператора двічі вибили камеру з рук. Наше авто з реєстратором заблокували, щоб завадити зняти приліт літака Віктора Медведчука з Росії і вихід із термінала”, – розповів журналіст.

Liked the article?
Help us be even more cool!