ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Помер український телеведучий Анатолій Васянович

Скриншот з Youtube-каналу RadianskaUkraina
Скриншот з Youtube-каналу RadianskaUkraina

У Німеччині 1 листопада помер український телеведучий, диктор новин Анатолій Васянович. Про це повідомила його дружина Зоя, написав телевізійник Микола Канішевський, пише “Детектор медіа” з посиланням на 

Ведучий помер у містечку Вісбаден, йому був 81 рік.

“Люди поважного віку добре пам’ятають його як диктора Республіканського телебачення. Прийшов він на Хрещатик, 26, у середині сімдесятих і починав свою діяльність як диктор інформаційної програми “Вісті”.

Був ведучим багатьох молодіжних літературних і музичних програм.

Із сімдесятих по дев’яності роки працював під псевдонімом Анатолій ВАСЯНЮК, оскільки тодішнє керівництво вважало, що його правдиве прізвище мало єврейське коріння. Такі були радянські правила”, – написав Канішевський.

Анатолій Васянович працював актором Київського театру ім. І.Франка, а з 1976 року розпочався його телевізійний етап життя. Васянович працював на УТ-1 диктором інформаційних програм “День за днем”, “Новини”, “Вісті”, “Актуальна камера”; дитячої програми “Мультфільм на замовлення”; розважальної “Пісня скликає друзів”, а також телевізійних концертів. Загалом він пропрацював на УТ-1 та НТКУ 32 роки, а у 2008 році пішов на пенсію.

Крім того, Анатолій Васянович записував для глядачів ТРК “Київ” двохвилинні міжпрограмні ролики, у яких навчав правильної української мови, а також викладав спецкурс для дикторів в Укртелерадіопресінституті, повідомляє Zaxid.net.

Liked the article?
Help us be even more cool!