ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Помер правнук Івана Франка Юрій Юрачківський

Фото – Збруч
Фото – Збруч

2 січня помер український науковець, правнук українського письменника та громадського і політичного діяча Івана Франка Юрій Юрачківський.

Про це повідомив Львівський національний літературно-меморіальний музей І. Франка на своїй фейсбук-сторінці.

“З сумом сповіщаємо, що вчора пішов у засвіти син Зеновії-Ростислави Франко, правнук Івана Франка Юрій Юрачківський”, – йдеться в повідомленні.

За інформацію видання “Збруч”, Юрій Юрачківський був сином Павла Юрачківського та Зеновії-Ростислави Франко, дочки Тараса Франка та онучки Івана Франка.

Юрій Юрачківський народився 1951 року в Києві. У 1973 році він закінчив Київський університет імені Шевченка, а в 1979 році – аспірантуру при цьому університеті. Спочатку працював старшим інженером Інституту геронтології, а потім старшим науковим працівником Інституту кібернетики АН України. 

У 2001 році в статусі вченого поїхав на роботу до США, де пропрацював 10 років.

Стояв біля витоків у першій половині 1970-х спортивного бриджу в Україні, був чемпіоном і володарем кубка України з бриджу, капітаном національної збірної й багато років очолював Київську федерацію спортивного бриджу, був віцепрезидентом української федерації. 2003 року посів друге місце на чемпіонаті Нью-Йорка з бриджу.

У 1975 році одружився з Любов'ю Миколаївною Коваль, через рік у них народився єдиний син Данило, який нині захищає Україну в лавах Збройних Сил.

Liked the article?
Help us be even more cool!