ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Помер політтехнолог Кремля і автор "темників" Павловський

27.02.2023, 10:48
Фото – ТСН
Фото – ТСН

На 72 році помер російський політтехнолог, уродженець Одеси, який реалізував ідеологію Кремля в Україні, Глєб Павловський.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на російські медіа "Ведомости", Meduza, "Важжные истории"  та "Настоящее время".

Павловський – засновник "Фонду ефективної політики". Він був відомий як ключовий політтехнолог Кремля під час перших термінів президента Володимира Путіна. Його фонд розробляв першу передвиборчу кампанію Путіна.

Як пише УП, у 2000-ті роки в Москві зробили ставку на прихід до влади в Україні проросійської п'ятої колони та на економічну експансію.

"Особливі надії пов'язувалися з перемогою Віктора Януковича на президентських виборах узимку 2004 року. Путін вимагав від тодішнього президента України Леоніда Кучми будь-якими засобами забезпечити обрання Януковича. До Києва були відправлені російські політтехнологи на чолі з Павловським і, як можна припустити, бригади співробітників держбезпеки. Ющенко, ймовірно, дістав за вечерею велику дозу діоксину. Але зусилля Кремля виявилися безуспішними. Янукович програв вибори, а масові протести зірвали спроби фальсифікувати їхні результати", – йдеться в матеріалі.

У 2005 році в ефірі 5 каналу було заявлено про передання до Генпрокуратури України плівки із записом телефонної розмови, в якій нібито співробітники російських спецслужб говорять про те, що ідея отруїти Ющенка належить Павловському.

Сам Павловський тоді відкинув звинувачення. "Це досить дрібна брехня телеканалу, який працює в режимі пропаганди й контрпропаганди", – сказав тоді Павловський.

Також Павловський визнав, що темники 2003–2004 років придумав він та його колега Марат Гельман. Так він свого часу відреагував на новину про те, що Віктор Медведчук судиться з виданням "Тиждень", яке назвало його "ідеологом темників".

"Чого судитися, коли темники придумали ми з Маратом Гельманом і... дехто ще, хто не стане тепер захищати своє авторство", – заявляв політтехнолог.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!