ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Помер громадський діяч та головред журналу "Бахмутський шлях" Володимир Семистяга

Володимир Семистяга/Фото - Радіо Свобода

Після тривалої хвороби на 75-му році життя помер громадський діяч з Луганщини, головний редактор журналу “Бахмутський шлях” Володимир Семистяга.

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної військової адміністрації.

В адміністарції нагадали, що історик за фахом Володимир Семистяга досліджував нацистський окупаційний режим на Луганщині. Він працював старшим викладачем кафедри історії України Луганського державного університету, є Заслуженим працівником освіти України.

“Відомий громадський діяч: член правління Луганської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, голова Луганського обласного об'єднання ВУТ “Просвіта” імені Тараса Шевченка, головний редактор журналу “Бахмутський шлях”. Таким його знали та поважали луганчани, а вороги зважали на його постать. Ім’я Володимира Семистяги назавжди увійшло в історію Луганської області”, – йдеться в повідомленні ОВА.

У 2014 році бойовики “ЛНР” 55 днів утримували Володимира Семистягу у полоні за проукраїнську позицію та допомогу українській армії.

Колега Семистяги Євген Букет повідомив, що прощання із Володимиром відбудеться 1 жовтня у Вишгороді: об 11.00 відспівування у капличці на території районної лікарні; 12.00 – поховання. 

Liked the article?
Help us be even more cool!