ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полторак звинуватив "UA:Перший" у відмові дати ефір щодо вибухів в Ічні. Канал заперечує

10.10.2018, 11:12
Фото - UA:Перший

Міністр оборони України Степан Полторак 9 жовтня під час доповіді Президентові України про ситуацію, яка склалася довкола 6-го арсеналу ЗС України у районі м. Ічня Чернігівської області та заходи, сказав, що телеканал “UA:Перший” відмовив у наданні ефіру для сповіщення населення, повідомляє “Суспільне.детектор”.

“Я був здивований, ми зробили все можливе для того, щоби своєчасно інформувати населення про стан, ситуацію, загрози, про те, що зараз відбувається, для того щоб своєчасно провести евакуацію особового складу, щоб не було паніки, щоб люди розуміли, що відбувається. Але ми були здивовані, коли начальник прес-служби Збройних сил України, виходячи на 112-й канал, зміг прорватися в ефір через 1,5–2 год., а на Перший канал взагалі, він доповідав мені особисто, він чув, коли йому сказали: “Перебйотся”. “У нас для нього немає часу" – у цей час,  коли події відбулися в 6-му арсеналі”, – сказав Степан Полторак під час своєї доповіді.  

Водночас команда Суспільного мовника повідомляє, що до редакції телеканалу "UA:Перший" прес-служба Збройних сил України з жодним проханням про термінове включення в ефір щодо ситуації про вибухи боєприпасів на Чернігівщині не зверталась.

“Проте, безумовно, отримала б доступ до прямого ефіру для негайного інформування населення в надзвичайній ситуації, якби звернулась із таким запитом”, – зазначає канал.

Також канал звертає увагу, що журналісти Суспільного оперативно висвітлювали ситуацію на всіх теле-, радіо- та діджитал-платформах.

Зокрема, зауважує редакція, саме журналісти регіонального каналу Суспільного "UA:Чернігів" першими прибули на місце подій та оперативно висвітлювали ситуацію, ставши першоджерелом відеоматеріалів для інших ЗМІ, а команда телеканалу "UA:Перший" проводила прямі включення з місця подій упродовж усього дня 9 жовтня.

Також, за даними каналу, прямі включення в новинах на телеканалі "UA:Перший" відбувались о 12:00, 13:00, 15:00 та о 18:00. Для повідомлення екстрених новин трансляцію ІІІ Літніх Юнацьких Олімпійських ігор “було негайно перервано”.

Крім того, о 13:10 на "UA: Українському радіо" був тематичний "РадіоДень" про те, як розгортаються події в Ічні, а о 15:10 та 18:00 на каналі "UA:Перший" транслювали програму "Тема дня", присвячену вибуху складів боєприпасів в Ічні.

Прямі трансляції ефіру відбувались на всі офіційні діджитал-платформи Суспільного мовника, зазначає канал.

Канал висловлює готовність надати ефір для оперативного інформування Збройними силами України про надзвичайні ситуації.

Liked the article?
Help us be even more cool!