ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавська міськрада завдяки публікаціям у медіа скасувала закупівлі з ознаками корупції

06.11.2023, 10:13
Надія Кучер
Фото – pexels.com
Фото – pexels.com

Полтавська міська рада завдяки публікаціям журналістів про закупівлі з ознаками корупції скасувала шість тендерів на закупівлі. Про це повідомляє полтавська представниця ІМІ. 

Так, міськрада протягом останніх кількох місяців після розслідувальних матеріалів видання “Полтавщина” скасувала публічні закупівлі, оскільки журналісти виявили переплату або корупційну складову. 

Як розповів представниці ІМІ журналіст “Полтавщини” Микола Лисогор, міська влада скасувала тендер із закупівлі канцелярських наборів для першокласників на 3,5 млн грн. Відповідно до умов конкурсу, постачання мало бути виконане до того, як конкурс буде гарантовано завершений. Як з'ясувало видання, це може свідчити про корупцію: заздалегідь обрано постачальника, який уже все підготував. Після розголосу в ЗМІ секретарка Полтавської міськради Катерина Ямщикова ухвалила рішення переспрямувати кошти з наборів для першачків на укриття в школах. 

Крім того, через викривальні публікації “Полтавщини” міській владі довелося скасувати закупівлі ритуального ліфта з Білорусі за 0,2 млн грн, набори для кабінетів хімії за 0,3 млн грн (один з тендерів просто “завис”, розповів журналіст Микола Лисогор). Нові набори для кабінетів фізики закупляють тепер за адекватною ціною. Також скасували тендер на покіс трави в місті за 3,8 млн грн, на закупівлю контейнерів для сміття за 6,6 млн грн, закупівлю послуги коригування документації на ремонт музею в Більську за 0,6 млн грн поставили на паузу: начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін повідомив, що адміністрація вивчить доцільність такого бюджетного замовлення. 

Ще чотири тендери після розголосу в медіа переоголосили, проте без суттєвих змін.

“Є й інші закупівлі з ознаками корупції, які не скасовували або переоголосили без суттєвих змін: контейнерні майданчики за 2,9 млн грн, нові зупинки за 10,6 млн грн, сіль з переплатою – 18,3 млн грн. Також переоголошено із сумнівними умовами під конкретну модель тендер на закупівлю трьох катафалків: було 8,1 млн, а стало 6,9 млн грн”, – розповів Микола Лисогор. 

У робочому чаті пресслужби Полтавської міської ради та під час спілкування з журналістами на заходах секретарка міськради Катерина Ямщикова висловлювала медійникам вдячність за роботу та сигнали, якими вони допомагають виявляти корупцію в місті й у такий спосіб боротися з нею.

Liked the article?
Help us be even more cool!