ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавська міськрада відмовилась назвати ЗМІ вартість облаштування велодоріжки

11.10.2017, 13:34

Управління житлово-комунального господарства Виконавчого комітету Полтавської міської ради відмовилось надавати ПОГ “Інформаційне агентство “Енерголайф” (Полтава) запитувану інформацію щодо вартості облаштування велодоріжки у місті. Про це ІМІ повідомила журналістка інформагентства Євгенія Каблучка.

Як розповіла Євгенія, запит вона надіслала 4 жовтня електронною поштою. Журналістка просила надати копію документа, в якому йдеться про загальну суму коштів, витрачених на облаштування велодоріжки по вулиці Курчатова (Полтава), а також копію документа зі списком вулиць, де облаштували та планують облаштувати велодоріжки протягом 2017 року.

У відповіді за підписом першого заступника начальника управління ЖКХ К.Малька, яку редакція отримала 10 жовтня, зазначено, що запит, якщо він подається від юридичної особи, має бути завірений підписами.

У відповіді Малько зазначає, що ПОГ “Інформаційне агентство “Енерголайф” є юридичною особою, а “у відповідності до приписів ч.1 ст.208 Цивільного кодексу України у письмовій формі належить вчиняти правочини між юридичними особами”.

“Згідно змісту ч.2 ст.207 ЦКУ правочин вважається таким, що вчинений у письмовий формі, якщо він підписаний його стороною (сторонами). Правочин, який вчиняє юридична особа, підписується особами, уповноваженими на це її установчими документами, довіреністю, законом або іншими актами цивільного законодавства. При цьому, запитувачем не було дотримано вимог щодо письмової форми правочинів, що вчиняються між юридичними особами”, - йдеться у відповіді управління ЖКХ міськради. При цьому, зокрема, зазначається, що не дотримано вимог до запиту на інформацію, передбачених ч.5 ст.19 Закону України “Про доступ до публічної інформації”.

“Коли відправляла запит, все ж надіялася, що нададуть потрібну відповідь. Хоча надій було не багато, адже для Полтавської міськради традиційною стала практика надавати “відписки” на запити замість нормальних відповідей”, - зазначила Євгенія Каблучка.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний вважає невмотивованою відмову міськради.

“Посилання на положення ЦК України, що регулюють питання письмових правочинів, є неактуальним в аспекті розгляду питань доступу до публічної інформації шляхом подання запитів на інформацію, оскільки останнє відношення до набуття, зміни, припинення цивільних прав (здійснення правочинів) не має - тому й відмова за такої аргументації є невмотивованою”, - сказав юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!