ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польський журналіст, що купив "Байрактар" для ЗСУ: Якби не українці, поляки б гинули на цій війні

01.12.2022, 17:23
Фото - grnt.media
Фото - grnt.media

Польський журналіст Славомір Сєраковський, який купив безпілотник "Байрактар" для ЗСУ, розповів, як він заохочував людей на збір. Про це він розповів в інтерв’ю виданню Ґрунт.

Він подякував українцям, що захищають поляків: “Якби не українці, поляки б гинули сьогодні на цій війні”. 

“Думаю, поляків на збір спонукало кілька речей. По-перше, всі чули те, що говорив Зеленський: “перше – зброя, друге – зброя, третє – зброя”. По-друге, ми в Польщі бачили, що Україні дуже важко отримати озброєння від інших країн – Німеччини, Франції. Це нас трохи дратувало. Ми тим самим хотіли показати, мотивувати інші країни до більшого залучення. По-третє, поляків сильно вразили ​​Маріуполь і “Азовсталь”. Усі щодня спостерігали за тим, що там відбувається. І це точно те, що запам’яталося на все життя”, - зазначив він. 

Також, додав він, на бажання поляків взяти участь у зборі вплинула російська жорстокість: “Це просто тваринна поведінка, якої неможливо було уявити”. 

Водночас журналіст зазначив, що мужність українців дуже вражає.

“Але не лише солдати, а й організація держави, те, як організовувались ремонтні служби, пожежники, взагалі, ціле суспільство. Це справляє величезне враження на поляків і навіть трохи бентежить. Тому що поляки відразу запитують: чи ми могли б це зробити? Важко повірити, що поляки могли б воювати так, як українці. Сьогодні другою армією світу є українська, а не російська. Я вважаю, що російська не є навіть двадцятою. Думаю, що для поляків було дуже важливим брати участь у цій війні, аби відчувати, що вони не лише дивляться по телевізору, а й роблять щось для української армії”, - розповів він.

Також Славомір Сєраковський розповів, що намагався зробити так, щоб кожен, хто долучився до збору, відчув себе не просто платником, а захотів піти і переконувати інших. 

“Наприклад, я всім відповідав на фейсбуку. У мене палець задерев’янів, але я відповів кожному на цьому фейсбуку! У платформі для збору можна було щось написати. Я опублікував кілька найцікавіших історій. В однієї сімейної пари було 50-річчя весілля, і замість подарунків, вони скинули гроші на Байрактар. Семирічна дитина мала день народження і теж захотіла скинути кошти на безпілотник”, - розповів журналіст.

Як повідомляв ІМІ, 28 червня в Польщі журналіст Славомір Сераковський запустив збір коштів на безпілотник Bayraktar для Збройних сил України. А коли кошти були зібрані і безпілотник куплений, поляки подарували його Збройним Силам України.

Liked the article?
Help us be even more cool!