ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польський журналіст втратив акредитацію Сейму за фото босої депутатки

07.10.2016, 16:46

У польського фотокора забрали акредитацію на рік у Сеймі, до 20 вересня 2017 р. Павел Домбровський з польського видання «Super Express» сфотографував депутатку Сейму Лідію Ґондек, коли вона сиділа босою у пленарній залі Сейму. На думку Канцелярії Сейму, фото «нищить повагу до парламенту та суперечить широко прийнятій особистій культурі та такту».

Про це повідомляє сайт «Gazeta Wyborcza».

«Я вважаю це рішення скандальним. Очікую його негайного скасування, – написав Максиміліан Ріґамонті, котрий також є фоторепортером. – Ми 'public eye'. Сейм це публічне місце, депутати на роботі за наші гроші, і якщо вони длубаються в носі, чухають дупу чи ходять босими, це є прояв їхньої публічної активності та не підлягає жодним імунітетам.

Фото ілюстрували статтю «Депутатка провітрює ноги у Сеймі». Як відзначили в прес-бюро Канцелярії Сейму, світлини «не є такими, що описують роботу Сейму».

Лідія Ґондек, котра є депутаткою від партії Громадянська платформа, повідомила редакцію «Super Express», що не зверталася у цій справі до Канцелярії Сейму. Головний редактор видання Славомир Ястрембовський вважає, що таке рішення «родом з Білорусі і Північної Кореї, звісно будемо його оскаржувати».

«Super Express» є одним із найбільших польських таблоїдів.

ІМІ, на основі публікації «Gazeta Wyborcza». 

Liked the article?
Help us be even more cool!