ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польські правоохоронці затримали двох підозрюваних у хакерській атаці на залізницю

Польські правоохоронні органи затримали двох людей, підозрюваних у незаконному зламі комунікаційної мережі національної залізниці, що призвело до порушення руху потягів у кількох регіонах.

Про це повідомляє i24news.tv.

Зараз підозрювані – громадяни Польщі віком 24 й 29 років – під арештом у місті Бялисток на сході країни. Під час затримання правоохоронці вилучили з їхнього помешкання радіоапаратуру.

Випадок стався 25 серпня 2023 року, коли злочинці зламали радіомережу польської залізниці PKP біля північно-західного міста Щецин.

Хакери активували низку стоп-сигналів, що призвело до затримування і зупинення близько 20 потягів. Залізниця продовжила роботу за кілька годин, але на вихідних були зафіксовані ще кілька атак, які, втім, не мали сильного впливу на трафік.

Повідомляється, що в зламаній мережі хакери запустили запис російського гімну й промови президента Володимира Путіна. 

Польські органи внутрішньої безпеки відреагували на інцидент, розпочавши розслідування й пошук винуватців. Заступник координатора спецслужб Станіслав Зарин припустив, що такі дестабілізаційні операції може здійснювати Росія за участю Білорусі. Зарин запевнив, що атака не вплинула на безпеку пасажирів.

Liked the article?
Help us be even more cool!